Finnbiffgryte med mandelpotetmos

Finnbiffgryte med mandelpotetmos

6
79
Enkel35 min
Finnbiffgryte er fint å servere når høstmørket senker seg, eller etter en lang skitur på påskefjellet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    reinskav (evt. finnbiff)
  • 2 stk
    sjalottløk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 200 g
    sopp (gjerne selvplukket)
  • 4 stk
    einebær
  • 1 dl
    konsentrert kalvefond
  • 1 dl
    rødvin
  • 4 dl
  • 1 bunt
    vårløk
  • 1 dl
    finhakket persille

Mandelpotetmos:

Slik gjør du det

  1. 1

    Halvtin kjøtt i en halv time. Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Del sopp i mindre biter.

  2. 2

    Brun kjøttet i smør, i små porsjoner. Ha det over i en gryte. Tilsett sjalottløk, hvitløk, sopp og einerbær, og stek i ytterligere 2–3 minutter.

  3. 3

    Hell over fond og rødvin. La det koke sammen i ca. 1 minutt. Tilsett fløte og la gryten trekke i ca. 15 minutter.

  4. 4

    Skjær vårløk i biter. Tilsett vårløk og persille i gryten og smak til med salt og pepper.

Mandelpotetmos:

  1. 5

    Skjær potet i biter og kok dem uten skall i lettsaltet vann, sammen med hvitløk. Ta vare på kokevannet. Mos potetene og tilsett rømme, salt og pepper. Blir mosen for fast, kan du spe ut med litt av kokevannet. Server finnbiffgryten med mandelpotetmos og rørte tyttebær.

Tips

Finnbiff finner du i frysedisken, og den er best å steke når den er halvtint.

Del denne oppskriften: