Finnbiffgryte med mandelpotetmos

(69)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Finnbiffgryte er fint å servere når høstmørket senker seg, eller etter en lang skitur på påskefjellet.

Antall porsjoner

Ingredienser

500 greinskav (evt. finnbiff)
2 stksjalottløk
2 stkhvitløksfedd
200 gsopp (gjerne selvplukket)
4 stkeinebær
1 dlkonsentrert kalvefond
1 dlrødvin
4 dlTINE Matfløte
1 buntvårløk
1 dlfinhakket persille

Mandelpotetmos:

1 kgmandelpotet
4 stkhvitløksfedd
3 dlTINE Lettrømme Økologisk
½ tssalt
½ tspepper
rørte tyttebær
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Halvtin kjøtt i en halv time. Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Del sopp i mindre biter.
    2. Brun kjøttet i smør, i små porsjoner. Ha det over i en gryte. Tilsett sjalottløk, hvitløk, sopp og einerbær, og stek i ytterligere 2–3 minutter.
    3. Hell over fond og rødvin. La det koke sammen i ca. 1 minutt. Tilsett fløte og la gryten trekke i ca. 15 minutter.
    4. Skjær vårløk i biter. Tilsett vårløk og persille i gryten og smak til med salt og pepper.
  • Mandelpotetmos:

    1. Skjær potet i biter og kok dem uten skall i lettsaltet vann, sammen med hvitløk. Ta vare på kokevannet. Mos potetene og tilsett rømme, salt og pepper. Blir mosen for fast, kan du spe ut med litt av kokevannet. Server finnbiffgryten med mandelpotetmos og rørte tyttebær.

Tips:

Finnbiff finner du i frysedisken, og den er best å steke når den er halvtint.

Kommentarer

  Legg til kommentar