Finnbiffgryte med mandelpotetmos

Finnbiffgryte med mandelpotetmos

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 35 min
Finnbiffgryte er fint å servere når høstmørket senker seg, eller etter en lang skitur på påskefjellet.

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g reinskav (evt. finnbiff)
2 stk sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
200 g sopp (gjerne selvplukket)
4 stk einebær
1 dl konsentrert kalvefond
1 dl rødvin
4 dl TINE Matfløte
1 bunt vårløk
1 dl finhakket persille

Mandelpotetmos:

1 kg mandelpotet
4 stk hvitløksfedd
3 dl TINE Lettrømme Økologisk
½ ts salt
½ ts pepper
4 ss rørte tyttebær

Slik gjør du det

    1. Halvtin kjøtt i en halv time. Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Del sopp i mindre biter.
    2. Brun kjøttet i smør, i små porsjoner. Ha det over i en gryte. Tilsett sjalottløk, hvitløk, sopp og einerbær, og stek i ytterligere 2–3 minutter.
    3. Hell over fond og rødvin. La det koke sammen i ca. 1 minutt. Tilsett fløte og la gryten trekke i ca. 15 minutter.
    4. Skjær vårløk i biter. Tilsett vårløk og persille i gryten og smak til med salt og pepper.
  1. Mandelpotetmos:

    1. Skjær potet i biter og kok dem uten skall i lettsaltet vann, sammen med hvitløk. Ta vare på kokevannet. Mos potetene og tilsett rømme, salt og pepper. Blir mosen for fast, kan du spe ut med litt av kokevannet. Server finnbiffgryten med mandelpotetmos og rørte tyttebær.
Tips!

Finnbiff finner du i frysedisken, og den er best å steke når den er halvtint.

Kommentar

Kommentarer

  • Gunnfrid

    1 år siden
    Skal jeg ta ut hvitløksbåtene, før jeg moser potetene, eller skal de være med? Mvh Gunnfrid Kvarsvik

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Gunnfrid, Det er en smak sak, men om du ønsker å beholde hvitløken i potetene anbefaler vi at du finnhakker hvitløken :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat