Finnbiff

Finnbiff

7
  • Enkel
  • 30 min
Finnbiff er en tradisjonell norsk rett. Denne smakfulle viltgryta varmer både kropp og sjel.

Ingredienser

2 ss TINE Meierismør til steking
500 g frossen reinskav
150 g bacon , i terninger
250 g frisk sjampinjong , i båter
2 dl vann
3 dl TINE Seterrømme
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 skiver TINE Ekte Geitost
5 stk einebær , knuste
½ ts tørket timian
1 ts salt
½ ts pepper

Potetmos

10 stk poteter
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
½ ts pepper
¼ ts muskatnøtt , revet

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte. Brun frossen finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme i gryta.
    2. Tilsett vann og la det koke opp. La retten trekke i ti minutter.
    3. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la det trekke i fem minutter. Smak til med salt og pepper.
  1. Potetmos:

    1. Skrell og del potetene i terninger. Kok potetene møre, ca. 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Tips

Server gjerne retten med kokt brokkoli hvis du ønsker mer grønnsaker til måltidet.

Kommentarer

  • Lisbeth

    18 dager siden
    Jeg synes denne ble tynn, pleier vanligvis ikke ha vann i jeg så kanskje det som er grunnen, eller at jeg brukte lett rømme

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      15 dager siden
      Fettprosenten i seterømme og lettrømme er noe forskjell på, så kan hende at dette har noe å si på tykkelsen av Finnbiffen, ja! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat