Finnbiff

(124)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Finnbiff er en tradisjonell norsk rett. Denne smakfulle viltgryta varmer både kropp og sjel.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ssTINE Meierismør til steking
500 gfrossen reinskav
150 gbacon, i terninger
250 gfrisk sjampinjong, i båter
2 dlvann
3 dlTINE Seterrømme
1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 skiverTINE Ekte Geitost
5 stkeinebær, knuste
½ tstørket timian
1 tssalt
½ tspepper

Potetmos

10 stkpoteter
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ssTINE Meierismør
½ tssalt
½ tspepper
¼ tsmuskatnøtt, revet

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte. Brun frossen finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme i gryta.
    2. Tilsett vann og la det koke opp. La retten trekke i ti minutter.
    3. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la det trekke i fem minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Potetmos:

    1. Skrell og del potetene i terninger. Kok potetene møre, ca. 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.

Tips:

Server gjerne retten med kokt brokkoli hvis du ønsker mer grønnsaker til måltidet.

Kommentarer

  Legg til kommentar