Håndkle og blad
Finnbiff
(145145)

Finnbiff

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Finnbiff er en tradisjonell norsk rett. Denne smakfulle viltgryta varmer både kropp og sjel.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ssTINE Meierismør til steking
500 gfrossen reinskav
150 gbacon, i terninger
250 gfrisk sjampinjong, i båter
2 dlvann
3 dlTINE Seterrømme
1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 skiverTINE Ekte Geitost
5 stkeinebær, knuste
½ tstørket timian
1 tssalt
½ tspepper

Potetmos

10 stkpoteter
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ssTINE Meierismør
½ tssalt
½ tspepper
¼ tsmuskatnøtt, revet
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte. Brun frossen finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme i gryta.
    2. Tilsett vann og la det koke opp. La retten trekke i ti minutter.
    3. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la det trekke i fem minutter. Smak til med salt og pepper.
    1. Skrell og del potetene i terninger. Kok potetene møre, ca. 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne retten med kokt brokkoli hvis du ønsker mer grønnsaker til måltidet.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat