tablecloth-basil
Finnbiff
(144)

Finnbiff

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Finnbiff er en tradisjonell norsk rett. Denne smakfulle viltgryta varmer både kropp og sjel.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ssTINE Meierismør til steking
500 gfrossen reinskav
150 gbacon, i terninger
250 gfrisk sjampinjong, i båter
2 dlvann
3 dlTINE Seterrømme
1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 skiverTINE Ekte Geitost
5 stkeinebær, knuste
½ tstørket timian
1 tssalt
½ tspepper

Potetmos

10 stkpoteter
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ssTINE Meierismør
½ tssalt
½ tspepper
¼ tsmuskatnøtt, revet
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte. Brun frossen finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme i gryta.
    2. Tilsett vann og la det koke opp. La retten trekke i ti minutter.
    3. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la det trekke i fem minutter. Smak til med salt og pepper.
    1. Skrell og del potetene i terninger. Kok potetene møre, ca. 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
blue heart
Tips!

Server gjerne retten med kokt brokkoli hvis du ønsker mer grønnsaker til måltidet.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff