Finnbiff

Finnbiff

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 30 min
Finnbiff er en tradisjonell norsk rett. Denne smakfulle viltgryta varmer både kropp og sjel.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ss TINE Meierismør til steking
500 g frossen reinskav
150 g bacon , i terninger
250 g frisk sjampinjong , i båter
2 dl vann
3 dl TINE Seterrømme
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 skiver TINE Ekte Geitost
5 stk einebær , knuste
½ ts tørket timian
1 ts salt
½ ts pepper

Potetmos

10 stk poteter
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
½ ts pepper
¼ ts muskatnøtt , revet

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte. Brun frossen finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme i gryta.
    2. Tilsett vann og la det koke opp. La retten trekke i ti minutter.
    3. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la det trekke i fem minutter. Smak til med salt og pepper.
  1. Potetmos:

    1. Skrell og del potetene i terninger. Kok potetene møre, ca. 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Tips!

Server gjerne retten med kokt brokkoli hvis du ønsker mer grønnsaker til måltidet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lars

    3 år siden
    Bruk creme freshe i stedet for rømme. Den tåler varme, uten å dele seg

    Kommenter  (0)

    • Silje

      3 år siden
      Både rømme og creme fraiche skal tåle oppvarming (koking). Yoghurt, kesam o.l. tåler ikke koking og vil skille seg :-)

      Kommenter  (18)

      • Jannis

        7 måneder siden
        Seterrømme tåler koking.
        lettrømme og koking har jeg derimot dårlig erfaring med :)

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat