Finnbiff

Finnbiff

5
  • Enkel
  • 30 min
Finnbiff er en tradisjonell norsk rett. Denne smakfulle viltgryta varmer både kropp og sjel.

Ingredienser

2 ss TINE Meierismør til steking
500 g frossen reinskav
150 g bacon , i terninger
250 g frisk sjampinjong , i båter
2 dl vann
3 dl TINE Seterrømme
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 skiver TINE Ekte Geitost
5 stk einebær , knuste
½ ts tørket timian
1 ts salt
½ ts pepper

Potetmos

10 stk poteter
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
½ ts pepper
¼ ts muskatnøtt , revet

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte. Brun frossen finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme i gryta.
    2. Tilsett vann og la det koke opp. La retten trekke i ti minutter.
    3. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la det trekke i fem minutter. Smak til med salt og pepper.
  1. Potetmos:

    1. Skrell og del potetene i terninger. Kok potetene møre, ca. 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Tips

Server gjerne retten med kokt brokkoli hvis du ønsker mer grønnsaker til måltidet.

Kommentarer

  • Mona

    2 måneder siden
    Kan denne retten lages dagen før den skal serveres?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det går helt fint, Mona!

      Kjøl det ned så fort du kan etter at du har laget det og få det i en lufttett boks med lokk og oppbevar den i kjøleskapet til dagen etter. Kanskje den til og med blir litt bedre ved neste oppvarming. ;)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat