Håndkle og blad
Asiatisk taco med entrecôte
(2323)

Asiatisk taco med entrecôte

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fredagskveld er tacokveld her til lands, men hva med en ny vri på den meksikanske retten? Her serveres deilig grillet kjøtt i lefse med frisk smak av mangosalsa med rødkål.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

800 gentrecôte, i skiver ca. 2-3 cm tykke
2 tsfemkrydder (Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper)
2 ssTINE Meierismør
8 stktortillalefser
3 dlTINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme)
1 stklime
2 stkchili, finhakket

Mangosalsa med rødkål

1 stkmango, i terninger
4 dlfinsnittet rødkål
3 stkvårløk, i skiver
6 skiversyltet jalapenos, finhakket
3 dlfrisk koriander, finhakket
½ stklime
¼ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Fjern skall og stein og kutt mango i terninger. Bland med finsnittet rødkål, skivet vårløk, finhakket jalapeno og koriander. Smak til med lime, salt og pepper.
    2. Gni entrecôteskivene godt med five spice-krydder og brun i smør i en stekepanne på høy varme, ca. 3 minutter på hver side.
      Blått hjerte
      Tips!

      Om du ønsker kjøttet bedre stekt, kan du skru ned varmen og sette på lokk. La ettersteke opptil 10 minutter eller til kjøttet er rosa.

    3. La kjøttet hvile i 5 minutter, skjær i skiver og server på tortillalefse med mangosalsa, TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme), limebåter og fersk chili.
Blått hjerte
Tips!

Bytt gjerne ut mangosalsa med vanlig tomatsalsa om du liker det bedre. Med klassisk taco-tilbehør som salat, mais og ost blir likevel dette en gourmet versjon på grunn av entrecôten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat