Asiatisk taco med entrecôte

Asiatisk taco med entrecôte

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Fredagskveld er tacokveld her til lands, men hva med en ny vri på den meksikanske retten? Her serveres deilig grillet kjøtt i lefse med frisk smak av mangosalsa med rødkål.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g entrecôte , i skiver ca. 2-3 cm tykke
2 ts femkrydder (Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper)
2 ss TINE Meierismør
8 stk tortillalefser
3 dl TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme)
1 stk lime
2 stk chili , finhakket

Mangosalsa med rødkål

1 stk mango , i terninger
4 dl finsnittet rødkål
3 stk vårløk , i skiver
6 skiver syltet jalapenos , finhakket
3 dl frisk koriander , finhakket
½ stk lime
¼ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Fjern skall og stein og kutt mango i terninger. Bland med finsnittet rødkål, skivet vårløk, finhakket jalapeno og koriander. Smak til med lime, salt og pepper.
    2. Gni entrecôteskivene godt med five spice-krydder og brun i smør i en stekepanne på høy varme, ca. 3 minutter på hver side.
      Tips!

      Om du ønsker kjøttet bedre stekt, kan du skru ned varmen og sette på lokk. La ettersteke opptil 10 minutter eller til kjøttet er rosa.

    3. La kjøttet hvile i 5 minutter, skjær i skiver og server på tortillalefse med mangosalsa, TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme), limebåter og fersk chili.
Tips!

Bytt gjerne ut mangosalsa med vanlig tomatsalsa om du liker det bedre. Med klassisk taco-tilbehør som salat, mais og ost blir likevel dette en gourmet versjon på grunn av entrecôten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat