Oppskrift på asiatisk taco med entrecôte
0

Asiatisk taco med entrecôte

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fredagskveld er tacokveld her til lands, men hva med en ny vri på den meksikanske retten? Her serveres deilig grillet kjøtt i lefse med frisk smak av mangosalsa med rødkål.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gentrecôte, i skiver ca. 2-3 cm tykke
2 tsfemkrydder (Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper)
2 ssTINE Meierismør
8 stktortillalefser
3 dlTINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme)
1 stklime
2 stkchili, finhakket

Mangosalsa med rødkål

1 stkmango, i terninger
4 dlfinsnittet rødkål
3 stkvårløk, i skiver
6 skiversyltet jalapenos, finhakket
3 dlfrisk koriander, finhakket
½ stklime
¼ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    1. Fjern skall og stein og kutt mango i terninger. Bland med finsnittet rødkål, skivet vårløk, finhakket jalapeno og koriander. Smak til med lime, salt og pepper.
    2. Gni entrecôteskivene godt med five spice-krydder og brun i smør i en stekepanne på høy varme, ca. 3 minutter på hver side.

      Tips:

      Om du ønsker kjøttet bedre stekt, kan du skru ned varmen og sette på lokk. La ettersteke opptil 10 minutter eller til kjøttet er rosa.

    3. La kjøttet hvile i 5 minutter, skjær i skiver og server på tortillalefse med mangosalsa, TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme), limebåter og fersk chili.

Tips:

Bytt gjerne ut mangosalsa med vanlig tomatsalsa om du liker det bedre. Med klassisk taco-tilbehør som salat, mais og ost blir likevel dette en gourmet versjon på grunn av entrecôten.

Kommentarer