Vegetarboller med potetmos, saus og tyttebær

Vegetarboller med potetmos, saus og tyttebær

0
  • Enkel
  • 40 min
En svensk klassiker som enkel gjøres til en vegetarrett med VGTR boller. Server dem med fløyelsmyk potetmos, brun saus og tyttebær. Akkurat som svenske kjøttboller.

Ingredienser

1 stk brokkoli
1 ss TINE Meierismør
1 pakke TINE VGTR Boller
2 ss rapsolje
1 porsjon brun saus
4 ss tyttebærsyltetøy

Potetmos

300 g poteter
2 ss TINE Meierismør
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Skrell og del poteter i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Mos med smør og melk til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
    2. Del brokkoli i biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Vend med litt smør og krydre med salt og pepper. Lag brun saus.
      Tips
      Se hvor enkelt det er å lage hjemmelaget brun saus.
    3. Stek VGTR bollene i en varm panne med olje til akkurat gjennomvarme, 5-6 minutter. Ha dem over i sausen.
    4. Server VGTR boller med potetmos, kokt brokkoli og tyttebærsyltetøy. Avslutt med et dryss salt og pepper.
Tips
Ønsker du et friskere alternativ, kan du bytte ut potetmosen med flere grønnsaker, f.eks. gulrot, blomkål og nykål, eller server bollene med en frisk salat.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat