Chili sin carne med VGTR deig

Chili sin carne med VGTR deig

0
  • Enkel
  • 30 min
En kraftig og god chili-gryte uten kjøtt som det er stas å sette på bordet når vegetargryte står på menyen.

Ingredienser

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
2 ss olivenolje
1 pakke TINE VGTR Deig
2 stk gulrøtter
1 stk paprika
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver
½ ts kanel
2 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater (à 400 g)
4 dl grønnsaksbuljong
1 boks kidneybønner (à 400 g)
1 boks mais (à 160 g)
40 g mørk sjokolade (1 rute sjokolade=ca. 10 g) eventuelt litt sukker

Til servering

2 dl TINE Revet Ost Original
4 ss TINE Lettrømme 10 %
2 ss finsnittet chili
¼ potte frisk koriander

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk, hvitløk og chili og fres mykt i en stor gryte med olje, ca. 4 minutter. Tilsett VGTR deig og stek mens deigen hakkes i biter og den får farge.
      Tips
      Ønsker du en fyldigere smak, kan du tilsette litt bløtlagt og finhakket Chipotle-chili. Det er en røkt chili som gir dybde til retten. 
    2. Del gulrøtter og paprika i terninger og ha i gryten med spisskummen, koriander, chilipulver og kanel. Fres under omrøring i et par minutter. Ha i tomatpuré og fres videre i 1 minutt.
    3. Ha i knuste tomater og grønnsaksbuljong og kok opp. La småkoke under lokk i 10 minutter så smakene får satt seg og grønnsakene er møre.
    4. Skyll godt av kidneybønnene, sil av maisen og rør inn i gryta med sjokolade. Kok opp og rør til sjokoladen er smeltet. Smak til med salt, pepper og ev. sukker. Server med et dryss revet ost, en klatt rømme, finsnittet chili og frisk koriander.
Tips
Dette er enkel mat å servere til mange. Det er bare å doble oppskriften så mange ganger du ønsker og invitere til fest.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat