Bakte rotgrønnsaker med avokado og fetaost

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En fortryllende god og lettvint vegetarrett som også egner seg som tilbehør til både fisk- og kjøttretter.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkgulrøtter
2 stkpastinakk
½ stkkålrot
4 stkhvitløksfedd i skiver
1 ssfrisk timian, grovhakket
¼ tssalt
¼ tspepper
4 ssolivenolje
2 stkavokado
200 gfetaost i terninger
4 ssristede pinjekjerner eller gresskarkjerner
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Skrell gulrot, pastinakk og kålrot og del i jevnstore biter. Ha i en ildfast form sammen med hvitløk og timian. Krydre med salt og pepper og hell over olje. Vend godt sammen.
    3. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til rotgrønnsakene er møre.
    4. Del avokado i to og fjern stein. Ta avokadokjøttet ut av skallet med en skje og kutt det i biter.
    5. Fordel rotgrønnsakene på tallerkener eller et fat. Ha over avokado, fetaost og gresskarkjerner.

Tips:

Rotgrønnsakene i oppskriften kan byttes ut med rødløksbåter eller andre typer rotgrønnsaker, som for eksempel sellerirot eller persillerot.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar