
Bakte rotgrønnsaker med avokado og fetaost
Enkel•30 min25 min
En fortryllende god og lettvint vegetarrett som også egner seg som tilbehør til både fisk- og kjøttretter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkgulrøtter
-
2 stkpastinakk
-
½ stkkålrot
-
4 stkhvitløksfedd i skiver
-
1 ssfrisk timian , grovhakket
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
4 ssolivenolje
-
2 stkavokado
-
200 gfetaost i terninger
-
4 ssristede pinjekjerner eller gresskarkjerner
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Skrell gulrot, pastinakk og kålrot og del i jevnstore biter. Ha i en ildfast form sammen med hvitløk og timian. Krydre med salt og pepper og hell over olje. Vend godt sammen.
-
3
Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til rotgrønnsakene er møre.
-
4
Del avokado i to og fjern stein. Ta avokadokjøttet ut av skallet med en skje og kutt det i biter.
-
5
Fordel rotgrønnsakene på tallerkener eller et fat. Ha over avokado, fetaost og gresskarkjerner.