Bakte rotgrønnsaker med avokado og fetaost

Bakte rotgrønnsaker med avokado og fetaost

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
  • 25 min
En fortryllende god og lettvint vegetarrett som også egner seg som tilbehør til både fisk- og kjøttretter.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stk gulrøtter
2 stk pastinakk
½ stk kålrot
4 stk hvitløksfedd i skiver
1 ss frisk timian , grovhakket
¼ ts salt
¼ ts pepper
4 ss olivenolje
2 stk avokado
200 g fetaost i terninger
4 ss ristede pinjekjerner eller gresskarkjerner

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Skrell gulrot, pastinakk og kålrot og del i jevnstore biter. Ha i en ildfast form sammen med hvitløk og timian. Krydre med salt og pepper og hell over olje. Vend godt sammen.
    3. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til rotgrønnsakene er møre.
    4. Del avokado i to og fjern stein. Ta avokadokjøttet ut av skallet med en skje og kutt det i biter.
    5. Fordel rotgrønnsakene på tallerkener eller et fat. Ha over avokado, fetaost og gresskarkjerner.
Tips!

Rotgrønnsakene i oppskriften kan byttes ut med rødløksbåter eller andre typer rotgrønnsaker, som for eksempel sellerirot eller persillerot.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat