Bakte rotgrønnsaker med avokado og fetaost

Bakte rotgrønnsaker med avokado og fetaost

0
17
Enkel30 min
En fortryllende god og lettvint vegetarrett som også egner seg som tilbehør til både fisk- og kjøttretter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    gulrøtter
  • 2 stk
    pastinakk
  • ½ stk
    kålrot
  • 4 stk
    hvitløksfedd i skiver
  • 1 ss
    frisk timian , grovhakket
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 ss
    olivenolje
  • 2 stk
    avokado
  • 200 g
    fetaost i terninger
  • 4 ss
    ristede pinjekjerner eller gresskarkjerner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Skrell gulrot, pastinakk og kålrot og del i jevnstore biter. Ha i en ildfast form sammen med hvitløk og timian. Krydre med salt og pepper og hell over olje. Vend godt sammen.

  3. 3

    Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til rotgrønnsakene er møre.

  4. 4

    Del avokado i to og fjern stein. Ta avokadokjøttet ut av skallet med en skje og kutt det i biter.

  5. 5

    Fordel rotgrønnsakene på tallerkener eller et fat. Ha over avokado, fetaost og gresskarkjerner.

Tips

Rotgrønnsakene i oppskriften kan byttes ut med rødløksbåter eller andre typer rotgrønnsaker, som for eksempel sellerirot eller persillerot.

Del denne oppskriften: