Urtemarinert laks med timainstekte rødbeter

Urtemarinert laks med timainstekte rødbeter

Kommentarer 0
  • Middels
  • 30 min
Her er en oppskrift på en fristende godbit fra havet. Urtemarinaden setter en god smak på den fine laksefileten.

Ingredienser

Antall porsjoner

Urtemarinert SALMA:

1 ss gressløk
1 ss kapers
1 ss fersk ingefær
1 ss frisk timian
1 ss chili
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss olivenolje
600 g SALMA , fordelt på 4 porsjonsstykker á 150 g

Timainstekte rødbeter

350 g rødbeter
1 ss TINE Meierismør
2 stk sjalottløk , i tynne skiver
2 ss frisk timian , finhakket

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Finhakk gressløk, kapers, ingefær, timian og chili. Bland med salt, nykvernet pepper og olje. Fordel marinaden over fiskebitene og legg i en ildfast form.
    3. Stek fisken på midterste rille ca. 15 minutter, til den er knapt mør. La den hvile et par minutter før servering.
  1. Rødbetkompott:

    1. Skjær rødbete i båter og stek i smør sammen med finhakket sjalottløk. Dryss på kapers og frisk timian.
      Tips!

      Rømme smaker godt sammen med laks og rødbeter.

Tips!

SALMA er av mange verdenskjente kokker ansett som den beste laksen i verden. Den er ferskpakket i beskyttende emballasje med ferskhetsgaranti.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat