Urtemarinert laks med timainstekte rødbeter
Middels•30 min min
Her er en oppskrift på en fristende godbit fra havet. Urtemarinaden setter en god smak på den fine laksefileten.
Ingredienser
Antall porsjoner
Urtemarinert SALMA:
-
1 ssgressløk
-
1 sskapers
-
1 ssfersk ingefær
-
1 ssfrisk timian
-
1 sschili
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
2 ssolivenolje
-
600 glaksefilet , fordelt på 4 porsjonsstykker á 150 g
Timainstekte rødbeter
-
350 grødbeter
-
1 ss
-
2 stksjalottløk , i tynne skiver
-
2 ssfrisk timian , finhakket
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Finhakk gressløk, kapers, ingefær, timian og chili. Bland med salt, nykvernet pepper og olje. Fordel marinaden over fiskebitene og legg i en ildfast form.
-
3
Stek fisken på midterste rille ca. 15 minutter, til den er knapt mør. La den hvile et par minutter før servering.
Rødbetkompott:
-
4
Skjær rødbete i båter og stek i smør sammen med finhakket sjalottløk. Dryss på kapers og frisk timian.
Tips
Rømme smaker godt sammen med laks og rødbeter.