Urtemarinert laks med timainstekte rødbeter

Urtemarinert laks med timainstekte rødbeter

0
18
Middels30 min
Her er en oppskrift på en fristende godbit fra havet. Urtemarinaden setter en god smak på den fine laksefileten.

Ingredienser

Antall porsjoner

Urtemarinert SALMA:

  • 1 ss
    gressløk
  • 1 ss
    kapers
  • 1 ss
    fersk ingefær
  • 1 ss
    frisk timian
  • 1 ss
    chili
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ss
    olivenolje
  • 600 g
    SALMA , fordelt på 4 porsjonsstykker á 150 g

Timainstekte rødbeter

  • 350 g
    rødbeter
  • 1 ss
  • 2 stk
    sjalottløk , i tynne skiver
  • 2 ss
    frisk timian , finhakket

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. 2

    Finhakk gressløk, kapers, ingefær, timian og chili. Bland med salt, nykvernet pepper og olje. Fordel marinaden over fiskebitene og legg i en ildfast form.

  3. 3

    Stek fisken på midterste rille ca. 15 minutter, til den er knapt mør. La den hvile et par minutter før servering.

Rødbetkompott:

  1. 4

    Skjær rødbete i båter og stek i smør sammen med finhakket sjalottløk. Dryss på kapers og frisk timian.

    Tips

    Rømme smaker godt sammen med laks og rødbeter.

Tips

SALMA er av mange verdenskjente kokker ansett som den beste laksen i verden. Den er ferskpakket i beskyttende emballasje med ferskhetsgaranti.

Del denne oppskriften: