placeholder image
0

Urtemarinert laks med timainstekte rødbeter

(14)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Her er en oppskrift på en fristende godbit fra havet. Urtemarinaden setter en god smak på den fine laksefileten.

Antall porsjoner

Ingredienser

Urtemarinert SALMA:

1 ssgressløk
1 sskapers
1 ssfersk ingefær
1 ssfrisk timian
1 sschili
1 tssalt
½ tspepper
2 ssolivenolje
600 gSALMA, fordelt på 4 porsjonsstykker á 150 g

Timainstekte rødbeter

350 grødbeter
1 ssTINE Meierismør
2 stksjalottløk, i tynne skiver
2 ssfrisk timian, finhakket

Slik gjør du det

  • Urtemarinert SALMA:

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Finhakk gressløk, kapers, ingefær, timian og chili. Bland med salt, nykvernet pepper og olje. Fordel marinaden over fiskebitene og legg i en ildfast form.
    3. Stek fisken på midterste rille ca. 15 minutter, til den er knapt mør. La den hvile et par minutter før servering.
  • Rødbetkompott:

    1. Skjær rødbete i båter og stek i smør sammen med finhakket sjalottløk. Dryss på kapers og frisk timian.

      Tips:

      Rømme smaker godt sammen med laks og rødbeter.

Tips:

SALMA er av mange verdenskjente kokker ansett som den beste laksen i verden. Den er ferskpakket i beskyttende emballasje med ferskhetsgaranti.

Kommentarer