Håndkle og blad
Urtemarinert laks med timainstekte rødbeter
(1818)

Urtemarinert laks med timainstekte rødbeter

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Her er en oppskrift på en fristende godbit fra havet. Urtemarinaden setter en god smak på den fine laksefileten.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Urtemarinert SALMA:

1 ssgressløk
1 sskapers
1 ssfersk ingefær
1 ssfrisk timian
1 sschili
1 tssalt
½ tspepper
2 ssolivenolje
600 gSALMA, fordelt på 4 porsjonsstykker á 150 g

Timainstekte rødbeter

350 grødbeter
1 ssTINE Meierismør
2 stksjalottløk, i tynne skiver
2 ssfrisk timian, finhakket
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Finhakk gressløk, kapers, ingefær, timian og chili. Bland med salt, nykvernet pepper og olje. Fordel marinaden over fiskebitene og legg i en ildfast form.
    3. Stek fisken på midterste rille ca. 15 minutter, til den er knapt mør. La den hvile et par minutter før servering.
    1. Skjær rødbete i båter og stek i smør sammen med finhakket sjalottløk. Dryss på kapers og frisk timian.
      Blått hjerte
      Tips!

      Rømme smaker godt sammen med laks og rødbeter.

Blått hjerte
Tips!

SALMA er av mange verdenskjente kokker ansett som den beste laksen i verden. Den er ferskpakket i beskyttende emballasje med ferskhetsgaranti.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat