
Soyamarinert og lettgrillet SALMA
Middels•60 min min
Nydelig lakserett med avokadokrem og korianderyoghurt. Passer perfekt å servere når du skal lage noe ekstra godt, for eksempel til 17. mai eller andre festligheter i løpet av våren og sommeren.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gSALMA
-
2 dlsoyasaus
Avokadokrem:
-
1 stkavokado
-
1 feddhvitløk
-
1 sslime (juice)
-
2 ssgod olivenolje
-
1 ss
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Korianderyoghurt:
-
1 ½ dl
-
1 båthvitløk
-
1 tsingefær
-
1 tssitronsaft
-
1 sskoriander
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Mariner fisken i soyasaus i ca. en 1/2 time. Ha litt olje i en varm panne og la fisken så vidt steke på hver side så den får en karamelisert overflate. Kutt fisken når den er avkjølt.
-
2
Mos avokadoen med en gaffel eller kjør den i en blender. Finkutt hvitløken og bland den med de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
-
3
Finhakk hvitløk og grovkutt koriander og ingefær. Bland med yoghurt og smak til med salt og pepper. Anrett fisken på en toast sammen med avokadokrem, korianderyoghurt og litt korianderblader.