SALMA-Sashimi-med-ponzu-sau

SALMA Sashimi med ponzu saus

0
32
Enkel15 min
Ponzu er en sitrusbasert saus som er mye brukt i Japan. Den brukes gjerne som dressing til lettgrillet kjøtt og fisk, men også som saus til sashimi, som her. Laksesashimi med ponzu-saus passer til forrett, som en snack eller et lite måltid.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 600 g
    SALMA

Ponzusaus:

  • 1 dl
    ponzu saus (fåes i asiatiske butikker)
  • ½ dl
    Kikkoman soyasaus
  • 2 ts
    sukker
  • ½ stk
    lime (presset saft)
  • 2 stk
    finhakket vårløk
  • 2 ts
    finhakket fersk ingefær
  • 2 ss
    finhakket fersk koriander

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær SALMA i tynne skiver.

  2. 2

    Bland ponzusaus, soyasaus, sukker og presset lime, finhakket vårløk, ingefær og koriander.

  3. 3

    Anrett lakseskivene på fat og dryss vårløk, ingefær og koriander over. Server sausen til.

Tips

SALMA skal være kjøleskapskald når du skal lage sashimi. Skjær 0,5 cm tykke skiver. Bruk en skarp kniv og skjær mot fiberretningene. Husk å bruke lange og jevne bevegelser.

Del denne oppskriften: