
SALMA Sashimi med ponzu saus
Enkel•15 min min
Ponzu er en sitrusbasert saus som er mye brukt i Japan. Den brukes gjerne som dressing til lettgrillet kjøtt og fisk, men også som saus til sashimi, som her. Laksesashimi med ponzu-saus passer til forrett, som en snack eller et lite måltid.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gSALMA
Ponzusaus:
-
1 dlponzu saus (fåes i asiatiske butikker)
-
½ dlKikkoman soyasaus
-
2 tssukker
-
½ stklime (presset saft)
-
2 stkfinhakket vårløk
-
2 tsfinhakket fersk ingefær
-
2 ssfinhakket fersk koriander
Slik gjør du det
-
1
Skjær SALMA i tynne skiver.
-
2
Bland ponzusaus, soyasaus, sukker og presset lime, finhakket vårløk, ingefær og koriander.
-
3
Anrett lakseskivene på fat og dryss vårløk, ingefær og koriander over. Server sausen til.