SALMA med Crème Fraîche

Pannestekt laks med crème fraîche

14
 • Enkel
 • 20 min
Rask, enkelt og et sunnere middagsalternativ er noe vi setter pris på. Dette har gjort denne oppskriften av laks surrende i en herlig creme fraiche-saus til en av våre favoritter. Prøv den og du vil bli hektet.

Ingredienser

600 g laksefileter uten skinn
2 ss soyasaus
1 ts sitronpepper
1 ss TINE Meierismør
1 beger TINE Lett Crème Fraîche 18 %

Tilbehør:

1 bunt brokkoli
4 stk mellomstore poteter

Slik gjør du det

  1. Skjær SALMA i biter på ca 50 gram. Krydre laksen med sitronpepper, og stek bitene i smør ved høy varme i ca 1 minutt på hver side.
  2. Skru ned varmen og ha soyasausen og lett creme fraiche i pannen sammen med SALMA. La det hele surre i ca 5 minutter. Dersom sausen blir for tykk kan du spe på med litt vann og/eller eventuelt litt fiskefond.
 1. Tilbehør:

  1. Vask og skyll brokkoli. Skjær av blader og stilkenden, før du deler den i fire biter og koker den i ca 8 minutter. Server sammen med kokte poteter.
Tips!

Retten blir enda mer innbydende ved å strø over grovhakket, fersk bladpersille.

Kommentarer

 • Marit

  10 måneder siden
  God fisk! Men broccoli må ikke kokesi åtte min! Tre min er nok.

   (2)


 • Theresa

  11 måneder siden
  Denne oppskriften bruker vi ofte, både til laks og til kyllingfilet :) Vi foretrekker å tilsette 1ts sukker i sausen, anbefales!

   (1)


 • Normann Klaussen

  2 år siden
  Utrolig god. Lærte retten av en dame som demonstrerte Salma laks i en ny butikk. Kona sa den var ok etter mitt første forsøk. Senere var det stadig klager hvis jeg var gjerrig på sausen?? Kanskje fisken ikke skal stekes så hardt som på bildet?

   (1)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Hei Normann, Så bra at oppskriften har falt i smak og at kona ble fornøyd :) Fisken er ikke stekt så hardt på dette bilde, 1-2 minutter med flat siden ned for å få den fine skorpen og snu fisken, senk varmen og la den stå å gjøre seg ferdig. God matlaging videre!

    (1)


 • Kamilla

  4 år siden
  Min rett blir ikke like hvit som det på bildet, creme fraiche blir brun av steke smør osv.. Hva gjør jeg feil? Meget god rett!

   (1)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

   4 år siden
   Hei Kamilla, Du gjør nok alt helt riktig. Her er det bildet som avviker litt med oppskriften. Jeg skal bytte ut bildet i løpet av januar. Veldig hyggelig å høre at du liker oppskriften. God jul!

    (1)


 • Lill Marita

  7 år siden
  Tilsatte sweet chili sauce og det var snadder! Kjempegodt :) Mannen i huset er egentlig ikke noe glad i annet enn stekt sei, men det gikk en stor porsjon ned.

   (1)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Lill Marita! Takk for tipset om sweet chili sauce. Godt å høre at også mannen likte maten! Hvis han er en sei-entusiast - og samtidig likte denne Crème Fraîche-baserte retten, tipper jeg også at denne kan falle i smak: http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/fisk-og-skalldyr/seigrateng-med-tomat-og-purre Ha en fortsatt fin dag! :)

    (1)


 • Lise

  8 år siden
  Dette er noe av det beste jeg har smakt!! Anbefales på det sterkeste :D

   (1)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   8 år siden
   Må si meg veldig enig med deg her, Lise! Ikke uten grunn at den er en meget populær rett her på tine.no (http://www.tine.no/oppskrifter/271256.cms?middagsfavoritter-pa-tine.no) I denne middagssammenhengen føler jeg også for å slå i et et slag for "Hot kyllingsuppe". En av mine andre favoritter utover denne SALMA-retten (linkes til i adressen over). God helg!

    (1)


 • Celine

  8 år siden
  Dette er definitivt min favoritt. Alle liker den og den fungerer like bra til hverdags som til fest. Jeg blir ofte spurt om jeg kan lage den når vi skal ha familien på besøk.

   (1)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   8 år siden
   Enig med deg, Celine! Dette er også min - og resten av familien - sin middagsfavoritt. Lett å bli hektet...!

    (1)


 • Silke

  8 år siden
  Dette ser bare rålekkert ut, og jeg har tenkt å prøve meg på denne retten, men mistet soyasausen i det hele. Når er det den skal i. Skal den marineres i laksen, eller skal den gjerne i sausen?

   (1)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   8 år siden
   Hei! Dette er rett og slett en kjempegod og veldig enkel rett, som har blitt en av mine personlige favoritter også. Soyasausen har du i samtidig som crème fraîche, før du lar det hele surre litt på middels/svak varme i noen minutter. Enjoy!

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat