Pistoustekt SALMA på pasta

Pistoustekt SALMA på pasta

0
  • Enkel
  • 30 min
Pistou er den franske versjonen av italiensk pesto, men uten pinjekjerner. Den smaker nydelig med SALMA, pasta, urterømme og en frisk salat.

Ingredienser

Utstyr

Hurtighakke eller stavmikser
400 g pastaskruer

Pistou:

4 stk hvitløksfedd
1 potte basilikum
1 dl olivenolje
1 dl parmesan , revet
½ ts salt
½ ts kvernet sort pepper

SALMA:

800 g SALMA , delt i 8 skiver
1 ts salt
½ ts malt sort pepper
2 ss TINE Meierismør til steking

Urterømme:

2 dl TINE Lettrømme 18 %
1 ss dill , finhakket
1 ss bladpersille , finhakket

Salat:

1 ss hvitvinseddik
½ dl vann
2 ts sukker
2 stk hjertesalat , i tykke strimler
2 stk avokadoer , i tynne skiver
1 pakke sukkererter , i strimler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Kok pasta etter anvisning på pakken
  1. Pistou:

    1. Ha hvitløk, basilikumblad og olivenolje i en hurtighakke. Kjør til glatt masse. Vend inn parmesan, og smak til med salt og pepper.
  2. SALMA:

    1. Dryss salt og pepper på SALMA. Ha smør i panne på sterk varme, og brun laksen raskt på begge sider.
    2. Fordel pistou over, og bak i ovn i 4-5 minutter, til laksen så vidt er gjennomstekt.
  3. Urterømme:

    1. Bland sammen rømme, dill og bladpersille.
  4. Salat:

    1. Bland eddik, vann og sukker, og vend inn salat, avokado og sukkererter. Server med pasta.
Tips!

Ønsker du å ta en snarvei, kan du bruke ferdigkjøpt grønn pesto istedenfor pistou. 

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat