
Pistoustekt SALMA på pasta
Enkel•30 min min
Pistou er den franske versjonen av italiensk pesto, men uten pinjekjerner. Den smaker nydelig med SALMA, pasta, urterømme og en frisk salat.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gpastaskruer
Pistou:
-
4 stkhvitløksfedd
-
1 pottebasilikum
-
1 dlolivenolje
-
1 dlparmesan , revet
-
½ tssalt
-
½ tskvernet sort pepper
SALMA:
-
800 gSALMA , delt i 8 skiver
-
1 tssalt
-
½ tsmalt sort pepper
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
Urterømme:
-
2 dl
-
1 ssdill , finhakket
-
1 ssbladpersille , finhakket
Salat:
-
1 sshvitvinseddik
-
½ dlvann
-
2 tssukker
-
2 stkhjertesalat , i tykke strimler
-
2 stkavokado , i tynne skiver
-
1 pakkesukkererter , i strimler
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Kok pasta etter anvisning på pakken
Pistou:
-
2
Ha hvitløk, basilikumblad og olivenolje i en hurtighakke. Kjør til glatt masse. Vend inn parmesan, og smak til med salt og pepper.
SALMA:
-
3
Dryss salt og pepper på SALMA. Ha smør i panne på sterk varme, og brun laksen raskt på begge sider.
-
4
Fordel pistou over, og bak i ovn i 4-5 minutter, til laksen så vidt er gjennomstekt.
Urterømme:
-
5
Bland sammen rømme, dill og bladpersille.
Salat:
-
6
Bland eddik, vann og sukker, og vend inn salat, avokado og sukkererter. Server med pasta.