Pistoustekt SALMA på pasta

Pistoustekt SALMA på pasta

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Pistou er den franske versjonen av italiensk pesto, men uten pinjekjerner. Den smaker nydelig med SALMA, pasta, urterømme og en frisk salat.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Hurtighakke eller stavmikser
400 g pastaskruer

Pistou:

4 stk hvitløksfedd
1 potte basilikum
1 dl olivenolje
1 dl parmesan , revet
½ ts salt
½ ts kvernet sort pepper

SALMA:

800 g SALMA , delt i 8 skiver
1 ts salt
½ ts malt sort pepper
2 ss TINE Meierismør til steking

Urterømme:

2 dl TINE Lettrømme 18 %
1 ss dill , finhakket
1 ss bladpersille , finhakket

Salat:

1 ss hvitvinseddik
½ dl vann
2 ts sukker
2 stk hjertesalat , i tykke strimler
2 stk avokadoer , i tynne skiver
1 pakke sukkererter , i strimler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Kok pasta etter anvisning på pakken
  1. Pistou:

    1. Ha hvitløk, basilikumblad og olivenolje i en hurtighakke. Kjør til glatt masse. Vend inn parmesan, og smak til med salt og pepper.
  2. SALMA:

    1. Dryss salt og pepper på SALMA. Ha smør i panne på sterk varme, og brun laksen raskt på begge sider.
    2. Fordel pistou over, og bak i ovn i 4-5 minutter, til laksen så vidt er gjennomstekt.
  3. Urterømme:

    1. Bland sammen rømme, dill og bladpersille.
  4. Salat:

    1. Bland eddik, vann og sukker, og vend inn salat, avokado og sukkererter. Server med pasta.
Tips!

Ønsker du å ta en snarvei, kan du bruke ferdigkjøpt grønn pesto istedenfor pistou. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat