Pistoustekt SALMA på pasta

Pistoustekt SALMA på pasta

0
2
Enkel30 min
Pistou er den franske versjonen av italiensk pesto, men uten pinjekjerner. Den smaker nydelig med SALMA, pasta, urterømme og en frisk salat.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    pastaskruer

Pistou:

  • 4 stk
    hvitløksfedd
  • 1 potte
    basilikum
  • 1 dl
    olivenolje
  • 1 dl
    parmesan , revet
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    kvernet sort pepper

SALMA:

  • 800 g
    SALMA , delt i 8 skiver
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    malt sort pepper
  • 2 ss
    TINE Meierismør til steking

Urterømme:

Salat:

  • 1 ss
    hvitvinseddik
  • ½ dl
    vann
  • 2 ts
    sukker
  • 2 stk
    hjertesalat , i tykke strimler
  • 2 stk
    avokadoer , i tynne skiver
  • 1 pakke
    sukkererter , i strimler

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Kok pasta etter anvisning på pakken

Pistou:

  1. 2

    Ha hvitløk, basilikumblad og olivenolje i en hurtighakke. Kjør til glatt masse. Vend inn parmesan, og smak til med salt og pepper.

SALMA:

  1. 3

    Dryss salt og pepper på SALMA. Ha smør i panne på sterk varme, og brun laksen raskt på begge sider.

  2. 4

    Fordel pistou over, og bak i ovn i 4-5 minutter, til laksen så vidt er gjennomstekt.

Urterømme:

  1. 5

    Bland sammen rømme, dill og bladpersille.

Salat:

  1. 6

    Bland eddik, vann og sukker, og vend inn salat, avokado og sukkererter. Server med pasta.

Tips

Ønsker du å ta en snarvei, kan du bruke ferdigkjøpt grønn pesto istedenfor pistou. 

Del denne oppskriften: