Håndkle og blad
Ovnsbakt  laks med sitrontapenade
(55)

Ovnsbakt laks med sitrontapenade

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Perfekt stekt laksefilet med moste oliven smaksatt med sennep og sitron; en såkalt tapenade.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakt laks:

750 gSALMA, eller annen skinn og benfri god laks

Sitrontapenade:

150 goliven, gjerne sorte og grønne
2 stkhvitløksfedd
8 stkansjosfileter
1 stksitron
1 ssfransk sennep
1 sskapers
2 ssolivenolje
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Legg laksen i en ildfast form. Ha på salt og pepper. Bak laksen midt i ovnen i ca. 15 minutter.
    1. Tapenaden kan lages lenge i forveien. Ta steinene ut av olivenene. Finhakk oliven, hvitløk, ansjos og kapers. Bland sammen med sitronskall- og saft, sennep, olje, salt og pepper. Sett tapenaden kjølig.
      Blått hjerte
      Tips!

      Alt kan eventuelt blandes i en food processor.

    1. Server ovnsbakt laks med tapenade over.
      Blått hjerte
      Tips!

      Server gjerne retten sammen med en god risotto og pannestekte grønnsaker.

Blått hjerte
Tips!

Dill- og sitronsmør smaker også godt til denne lakseretten. Det lager du ved å blande 2 ss finhakket dill og revet skall av en halv sitron i 75 g mykt smør. Nydelig!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat