
Ovnsbakt laks med sitrontapenade
Enkel•25 min15 min
Perfekt stekt laksefilet med moste oliven smaksatt med sennep og sitron; en såkalt tapenade.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ovnsbakt laks:
-
750 gSALMA , eller annen skinn og benfri god laks
Sitrontapenade:
-
150 goliven , gjerne sorte og grønne
-
2 stkhvitløksfedd
-
8 stkansjosfileter
-
1 stksitron
-
1 ssfransk sennep
-
1 sskapers
-
2 ssolivenolje
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Legg laksen i en ildfast form. Ha på salt og pepper. Bak laksen midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Sitrontapenade:
-
2
Tapenaden kan lages lenge i forveien. Ta steinene ut av olivenene. Finhakk oliven, hvitløk, ansjos og kapers. Bland sammen med sitronskall- og saft, sennep, olje, salt og pepper. Sett tapenaden kjølig.
Tips
Alt kan eventuelt blandes i en food processor.
Ved servering:
-
3
Server ovnsbakt laks med tapenade over.
Tips
Server gjerne retten sammen med en god risotto og pannestekte grønnsaker.