Ovnsbakt  laks med sitrontapenade

Ovnsbakt laks med sitrontapenade

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
  • 15 min
Perfekt stekt laksefilet med moste oliven smaksatt med sennep og sitron; en såkalt tapenade.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakt laks:

750 g SALMA , eller annen skinn og benfri god laks

Sitrontapenade:

150 g oliven , gjerne sorte og grønne
2 stk hvitløksfedd
8 stk ansjosfileter
1 stk sitron
1 ss fransk sennep
1 ss kapers
2 ss olivenolje
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Legg laksen i en ildfast form. Ha på salt og pepper. Bak laksen midt i ovnen i ca. 15 minutter.
  1. Sitrontapenade:

    1. Tapenaden kan lages lenge i forveien. Ta steinene ut av olivenene. Finhakk oliven, hvitløk, ansjos og kapers. Bland sammen med sitronskall- og saft, sennep, olje, salt og pepper. Sett tapenaden kjølig.
      Tips!

      Alt kan eventuelt blandes i en food processor.

  2. Ved servering:

    1. Server ovnsbakt laks med tapenade over.
      Tips!

      Server gjerne retten sammen med en god risotto og pannestekte grønnsaker.

Tips!

Dill- og sitronsmør smaker også godt til denne lakseretten. Det lager du ved å blande 2 ss finhakket dill og revet skall av en halv sitron i 75 g mykt smør. Nydelig!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat