Ovnsbakt  laks med sitrontapenade

Ovnsbakt laks med sitrontapenade

0
7
Enkel25 min
Perfekt stekt laksefilet med moste oliven smaksatt med sennep og sitron; en såkalt tapenade.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakt laks:

  • 750 g
    SALMA , eller annen skinn og benfri god laks

Sitrontapenade:

  • 150 g
    oliven , gjerne sorte og grønne
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 8 stk
    ansjosfileter
  • 1 stk
    sitron
  • 1 ss
    fransk sennep
  • 1 ss
    kapers
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Legg laksen i en ildfast form. Ha på salt og pepper. Bak laksen midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Sitrontapenade:

  1. 2

    Tapenaden kan lages lenge i forveien. Ta steinene ut av olivenene. Finhakk oliven, hvitløk, ansjos og kapers. Bland sammen med sitronskall- og saft, sennep, olje, salt og pepper. Sett tapenaden kjølig.

    Tips

    Alt kan eventuelt blandes i en food processor.

Ved servering:

  1. 3

    Server ovnsbakt laks med tapenade over.

    Tips

    Server gjerne retten sammen med en god risotto og pannestekte grønnsaker.

Tips

Dill- og sitronsmør smaker også godt til denne lakseretten. Det lager du ved å blande 2 ss finhakket dill og revet skall av en halv sitron i 75 g mykt smør. Nydelig!

Del denne oppskriften: