Marinert SALMA med aspargessalat

Marinert SALMA med aspargessalat

0
9
Enkel40 min
Denne oppskriften på laks med aspargessalat er et godt eksempel på at det ikke må være vanskelig å lage mat.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    SALMA

Marinade:

  • 1 dl
    vårløk
  • ½ ss
    frisk ingefær
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • ¼ stk
    chili
  • 1 dl
    soyasaus
  • 2 ss
    solsikkeolje eller rapsolje
  • 1 ts
    sesamolje
  • 1 ss
    epleeddik eller hvitvinseddik
  • 2 ts
    sesamfrø

aspargessalat:

  • 1 bunt
    asparges
  • 200 g
    sjampinjong
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • ¼ stk
    chili
  • 1 ss
    solsikkeolje
  • 1 ss
    TINE® Meierismør eller rapsolje

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær SALMA i terninger. Finhakk vårløk, ingefær, hvitløk og chili og bland med soyasaus, solsikkeolje, sesamolje, epleeddik og sesamfrø. La lakseterningene ligge i marinaden i ca. 30 minutter.

  2. 2

    Rens asparges og del i mindre biter. Del sjampinjong i to. Finhakk hvitløk og chili. Fres asparges, sjampinjong, hvitløk og chili lett i litt olje og smør i stekepanne. Sil marinaden fra laksebitene.

  3. 3

    Anrett asparges og sjampinjong på et serveringsfat med SALMA fordelt over. Sil marinaden og server den til.

Tips

Velg gjerne grønnsaker etter sesong og anledning.

Del denne oppskriften: