Laksepaté med sommerlig tilbehør

Laksepaté med sommerlig tilbehør

Kommentarer 0
  • Middels
  • 120 min
  • 90 min
Laksepaté ser lekkert ut og smaker kjempegodt. Med smakfull saus og syrlig salat er det super sommer- og festmat.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Brødform, 1 1/2 liter

Laksepaté:

600 g laksefilet
2 ½ ts salt
3 stk egg
3 dl TINE Kremfløte
2 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
1 ss potetmel
¼ ts kajennepepper
1 pakke crabsticks
1 pakke frossen spinat eller vårløk

Gourmetsaus:

2 dl TINE Lettrømme 18 %
1 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
½ dl majones
3 ss chilisaus
½ ts salt og nykvernet pepper
½ dl dill finhakket

Syrlig salat:

2 stk hodekål
3 dl TINE Lettrømme 18 %
½ stk sitron (saft av)
2 ts sukker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 ºC.
  1. laksepaté:

    1. Skjær fisk i mindre biter. Legg fiskebitene og salt i en food prosessor og kjør til laksen er grovdelt. Ha i egg, fløte, Kesam, potetmel og kajennepepper og kjør til en glatt farse.
    2. Legg halvparten av farsen i en smurt brødform. Legg på biter av crabsticks og tint spinat eller vårløkblader, og dekk med resten av laksefarsen. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i vannbad i varm stekeovn til den kjennes fast, ca. 1–1 1/2 time.
    3. La pateen avkjøles i formen. Oppbevar den i kjøleskap i minst 1 dag. Skjær den i skiver før servering.
  2. gourmetsaus:

    1. Bland rømme, Kesam, majones og chilisaus. Smak til med salt, pepper og dill. La sausen trekke natten over i kjøleskapet.
  3. syrlig salat:

    1. Skyll salat godt. La vannet renne av på et kjøkkenhåndkle. Legg salatbladene i en vid bolle.
    2. Bland rømme, sitronsaft og sukker, og vend salaten i blandingen. Dette må gjøres like før servering, ellers blir salaten slapp og bløt.
Tips!

Du bør lage laksepaté og gourmetsaus dagen før det skal serveres.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat