
Laksepaté med sommerlig tilbehør
Middels•120 min90 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Laksepaté:
-
600 glaksefilet
-
2 ½ tssalt
-
3 stkegg
-
3 dl
-
2 dl
-
1 ssHOFF Potetmel
-
¼ tskajennepepper
-
1 pakkecrabsticks
-
1 pakkefrossen spinat eller vårløk
Gourmetsaus:
-
2 dl
-
1 dl
-
½ dlmajones
-
3 sschilisaus
-
½ tssalt og nykvernet pepper
-
½ dldill finhakket
Syrlig salat:
-
2 stkhodekål
-
3 dl
-
½ stksitron (saft av)
-
2 tssukker
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 ºC.
laksepaté:
-
2
Skjær fisk i mindre biter. Legg fiskebitene og salt i en food prosessor og kjør til laksen er grovdelt. Ha i egg, fløte, Kesam, potetmel og kajennepepper og kjør til en glatt farse.
-
3
Legg halvparten av farsen i en smurt brødform. Legg på biter av crabsticks og tint spinat eller vårløkblader, og dekk med resten av laksefarsen. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i vannbad i varm stekeovn til den kjennes fast, ca. 1–1 1/2 time.
-
4
La pateen avkjøles i formen. Oppbevar den i kjøleskap i minst 1 dag. Skjær den i skiver før servering.
gourmetsaus:
-
5
Bland rømme, Kesam, majones og chilisaus. Smak til med salt, pepper og dill. La sausen trekke natten over i kjøleskapet.
syrlig salat:
-
6
Skyll salat godt. La vannet renne av på et kjøkkenhåndkle. Legg salatbladene i en vid bolle.
-
7
Bland rømme, sitronsaft og sukker, og vend salaten i blandingen. Dette må gjøres like før servering, ellers blir salaten slapp og bløt.