Laksepaté med sommerlig tilbehør

Laksepaté med sommerlig tilbehør

0
5
Middels120 min
Laksepaté ser lekkert ut og smaker kjempegodt. Med smakfull saus og syrlig salat er det super sommer- og festmat.

Ingredienser

Antall porsjoner

Laksepaté:

Gourmetsaus:

Syrlig salat:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175 ºC.

laksepaté:

  1. 2

    Skjær fisk i mindre biter. Legg fiskebitene og salt i en food prosessor og kjør til laksen er grovdelt. Ha i egg, fløte, Kesam, potetmel og kajennepepper og kjør til en glatt farse.

  2. 3

    Legg halvparten av farsen i en smurt brødform. Legg på biter av crabsticks og tint spinat eller vårløkblader, og dekk med resten av laksefarsen. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i vannbad i varm stekeovn til den kjennes fast, ca. 1–1 1/2 time.

  3. 4

    La pateen avkjøles i formen. Oppbevar den i kjøleskap i minst 1 dag. Skjær den i skiver før servering.

gourmetsaus:

  1. 5

    Bland rømme, Kesam, majones og chilisaus. Smak til med salt, pepper og dill. La sausen trekke natten over i kjøleskapet.

syrlig salat:

  1. 6

    Skyll salat godt. La vannet renne av på et kjøkkenhåndkle. Legg salatbladene i en vid bolle.

  2. 7

    Bland rømme, sitronsaft og sukker, og vend salaten i blandingen. Dette må gjøres like før servering, ellers blir salaten slapp og bløt.

Tips

Du bør lage laksepaté og gourmetsaus dagen før det skal serveres.

Del denne oppskriften: