Oppskrift på laks med stuet spinat
0

Laks med stuet spinat

(32)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du en enkel oppskrift på middag. Laks med stuet spinat smaker godt, og passer når hverdagene er travle. Retten lager nærmest seg selv i stekeovnen, og plutselig står middagen på bordet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Laks med stuet spinat

700 gSALMA eller annen skinn - og benfri laksefilet
2 tssukker
2 tssalt
¼ tspepper
1 ssTINE Meierismør til steking

Spinatstuing

1 stkløk
1 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør til steking
200 gfersk spinat
1 dlhakket persille
2 dlTINE Matfløte eller kremfløte
1 tsmaizena (utblandet i vann)
1 dlNorvegia® Revet
1 tssalt
¼ tspepper

Tilbehør

Littristede pistasjenøtter

Slik gjør du det

    1. Skjær laksen i porsjonsbiter. Strø sukker og salt over filetbitene. Krydre med pepper.
    2. Sett stekeovnen ved 200 °C.
    3. Rens og hakk løken, finhakk hvitløken, fres det i litt smør. Ha i spinat og la det mykne litt. Rør i persillen og hell over fløten. La det koke noen minutter. Tilsett litt maisenna utrørt i litt vann hvis det er for tyntflytende. Ha i ost og krydre med salt og pepper.
    4. Varm smør i en stekepanne og stek laksen på den ene siden slik at den får litt skorpe.
    5. Legg laks over i en ildfast form med stekeskorpa opp. Fordel spinatstuingen over og gratiner i ovnen i ca 15 minutter. Strø over ristede pistasjnøtter.

Kommentarer