
Laks med stuet spinat
Enkel•30 min min
Her har du en enkel oppskrift på middag. Laks med stuet spinat smaker godt, og passer når hverdagene er travle. Retten lager nærmest seg selv i stekeovnen, og plutselig står middagen på bordet.
Ingredienser
Antall porsjoner
Laks med stuet spinat
-
700 gSALMA eller annen skinn - og benfri laksefilet
-
2 tssukker
-
2 tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
Spinatstuing
-
1 stkløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
200 gfersk spinat
-
1 dlhakket persille
-
2 dlTINE® Matfløte eller kremfløte
-
1 tsmaizena (utblandet i vann)
-
1 dl
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Tilbehør
-
1 dlristede pistasjenøtter
Slik gjør du det
-
1
Skjær laksen i porsjonsbiter. Strø sukker og salt over filetbitene. Krydre med pepper.
-
2
Sett stekeovnen ved 200 °C.
-
3
Rens og hakk løken, finhakk hvitløken, fres det i litt smør. Ha i spinat og la det mykne litt. Rør i persillen og hell over fløten. La det koke noen minutter. Tilsett litt maisenna utrørt i litt vann hvis det er for tyntflytende. Ha i ost og krydre med salt og pepper.
-
4
Varm smør i en stekepanne og stek laksen på den ene siden slik at den får litt skorpe.
-
5
Legg laks over i en ildfast form med stekeskorpa opp. Fordel spinatstuingen over og gratiner i ovnen i ca 15 minutter. Strø over ristede pistasjnøtter.