Laks med stuet spinat

Laks med stuet spinat

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Her har du en enkel oppskrift på middag. Laks med stuet spinat smaker godt, og passer når hverdagene er travle. Retten lager nærmest seg selv i stekeovnen, og plutselig står middagen på bordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Laks med stuet spinat

700 g SALMA eller annen skinn - og benfri laksefilet
2 ts sukker
2 ts salt
¼ ts pepper
1 ss TINE Meierismør til steking

Spinatstuing

1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
1 ss TINE Meierismør til steking
200 g fersk spinat
1 dl hakket persille
2 dl TINE Matfløte eller kremfløte
1 ts maizena (utblandet i vann)
1 dl Norvegia® Revet
1 ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør

1 dl ristede pistasjenøtter

Slik gjør du det

    1. Skjær laksen i porsjonsbiter. Strø sukker og salt over filetbitene. Krydre med pepper.
    2. Sett stekeovnen ved 200 °C.
    3. Rens og hakk løken, finhakk hvitløken, fres det i litt smør. Ha i spinat og la det mykne litt. Rør i persillen og hell over fløten. La det koke noen minutter. Tilsett litt maisenna utrørt i litt vann hvis det er for tyntflytende. Ha i ost og krydre med salt og pepper.
    4. Varm smør i en stekepanne og stek laksen på den ene siden slik at den får litt skorpe.
    5. Legg laks over i en ildfast form med stekeskorpa opp. Fordel spinatstuingen over og gratiner i ovnen i ca 15 minutter. Strø over ristede pistasjnøtter.
Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat