Laks med stuet spinat

Laks med stuet spinat

0
62
Enkel30 min
Her har du en enkel oppskrift på middag. Laks med stuet spinat smaker godt, og passer når hverdagene er travle. Retten lager nærmest seg selv i stekeovnen, og plutselig står middagen på bordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Laks med stuet spinat

  • 700 g
    SALMA eller annen skinn - og benfri laksefilet
  • 2 ts
    sukker
  • 2 ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking

Spinatstuing

Tilbehør

  • 1 dl
    ristede pistasjenøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær laksen i porsjonsbiter. Strø sukker og salt over filetbitene. Krydre med pepper.

  2. 2

    Sett stekeovnen ved 200 °C.

  3. 3

    Rens og hakk løken, finhakk hvitløken, fres det i litt smør. Ha i spinat og la det mykne litt. Rør i persillen og hell over fløten. La det koke noen minutter. Tilsett litt maisenna utrørt i litt vann hvis det er for tyntflytende. Ha i ost og krydre med salt og pepper.

  4. 4

    Varm smør i en stekepanne og stek laksen på den ene siden slik at den får litt skorpe.

  5. 5

    Legg laks over i en ildfast form med stekeskorpa opp. Fordel spinatstuingen over og gratiner i ovnen i ca 15 minutter. Strø over ristede pistasjnøtter.

Del denne oppskriften: