Laks med Crème Fraîche

Laks med Crème Fraîche

9
  • Enkel
  • 30 min
Fem ingredienser er alt du trenger til denne lekre lakseoppskriften. Fennikel og sitronpepper gir herlig smak til den Crème Fraîche-baserte sausen SALMA får ligge å godgjøre seg i her. Og det hele er ferdig på et øyeblikk!

Ingredienser

600 g SALMA
1 stk fennikel
1 ts sitronpepper
2 ts TINE Meierismør
1 beger TINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

    1. Skjær SALMA i biter, hver på ca. 50 g.
    2. Skjær fenikkel i strimler. Fres den i litt smør i stekepannen uten at den tar farge.
    3. Ha i laksebitene og brun ved høy varme ca. 1 minutt på hver side.
    4. Skru ned varmen og ha i TINE Lett Crème Fraîche i stekepannen sammen med SALMA og fenikkel. La dette surre i ca. 5 minutter. Blir sausen for tykk, kan du spe med litt vann eller fiskefond.
    5. Server gjerne med kokte poteter og kokte eller bakte rotgrønnsaker til.
Tips

Når SALMA stekes eller grilles smaker den best medium rå, da kommer smaken ekstra godt frem. Dersom du ikke får tak i fennikel kan du erstatte den med en løk.

Kommentarer

  • Jill

    3 år siden
    Passer veldig godt med gulrot og purre også! :)

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Jill, Takk for at du deler din erfaring med oss, det høres veldig godt ut :) God matlaging videre!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat