Laks med Crème Fraîche

(106)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fem ingredienser er alt du trenger til denne lekre lakseoppskriften. Fennikel og sitronpepper gir herlig smak til den Crème Fraîche-baserte sausen SALMA får ligge å godgjøre seg i her. Og det hele er ferdig på et øyeblikk!

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gSALMA
1 stkfennikel
1 tssitronpepper
2 tsTINE Meierismør
1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

    1. Skjær SALMA i biter, hver på ca. 50 g.
    2. Skjær fenikkel i strimler. Fres den i litt smør i stekepannen uten at den tar farge.
    3. Ha i laksebitene og brun ved høy varme ca. 1 minutt på hver side.
    4. Skru ned varmen og ha i TINE Lett Crème Fraîche i stekepannen sammen med SALMA og fenikkel. La dette surre i ca. 5 minutter. Blir sausen for tykk, kan du spe med litt vann eller fiskefond.
    5. Server gjerne med kokte poteter og kokte eller bakte rotgrønnsaker til.

Tips:

Når SALMA stekes eller grilles smaker den best medium rå, da kommer smaken ekstra godt frem. Dersom du ikke får tak i fennikel kan du erstatte den med en løk.

Kommentarer