Håndkle og blad
Laks med blåmuggost
(1818)

Laks med blåmuggost

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Denne oppskriften på laks med blåmuggost er enkel å lage, og har masse god smak. Passer perfekt i en travel hverdag.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stkpoteter
600 gSALMA eller annen god laks
125 gFryd® Royal Blue eller annen blåmuggost

Saus:

5 stksjampinjong
½ stkløk
2 ssTINE Meierismør
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 % eller original
2 dlvann
1 stkfiskebuljongterning
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
2 ssmaizena

Tilbehør:

125 gsukkererter
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 150 °C.
    2. Skrell potetene, og kok til de er møre (ca. 20 min).
    3. Gjør et snitt i hvert laksestykke, og fyll med blåmuggost. Stek i ca. 15 minutter.
    1. Hakk sjampinjong og løk. Fres det mykt i litt smør. Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning. Kok i ca. 5 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
    2. Tilsett litt maisenna rørt ut i vann og kok et par minutter for å få litt tykkere saus.
    3. Kok sukkerertene forsiktig i ca. 2 minutter og server dem som tilbehør til laksen sammen med kokte poteter og saus.
Blått hjerte
Tips!

Laks med blåmuggost kan også serveres med pasta, gjerne en fullkornsvariant.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat