Laks med blåmuggost

Laks med blåmuggost

0
30
Enkel30 min
Denne oppskriften på laks med blåmuggost er enkel å lage, og har masse god smak. Passer perfekt i en travel hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus:

Tilbehør:

  • 125 g
    sukkererter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 150 °C.

  2. 2

    Skrell potetene, og kok til de er møre (ca. 20 min).

  3. 3

    Gjør et snitt i hvert laksestykke, og fyll med blåmuggost. Stek i ca. 15 minutter.

Saus:

  1. 4

    Hakk sjampinjong og løk. Fres det mykt i litt smør. Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning. Kok i ca. 5 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

  2. 5

    Tilsett litt maisenna rørt ut i vann og kok et par minutter for å få litt tykkere saus.

  3. 6

    Kok sukkerertene forsiktig i ca. 2 minutter og server dem som tilbehør til laksen sammen med kokte poteter og saus.

Tips

Laks med blåmuggost kan også serveres med pasta, gjerne en fullkornsvariant.

Del denne oppskriften: