
Laks med blåmuggost
Enkel•30 min15 min
Denne oppskriften på laks med blåmuggost er enkel å lage, og har masse god smak. Passer perfekt i en travel hverdag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkpoteter
-
600 gSALMA eller annen god laks
-
125 gSelbu Blå® Original eller annen blåmuggost
Saus:
-
5 stksjampinjong
-
½ stkløk
-
2 ss
-
2 dlTINE® Lett Crème Fraîche 18 % eller original
-
2 dlvann
-
1 stkfiskebuljongterning
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
2 ssmaizena
Tilbehør:
-
125 gsukkererter
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 150 °C.
-
2
Skrell potetene, og kok til de er møre (ca. 20 min).
-
3
Gjør et snitt i hvert laksestykke, og fyll med blåmuggost. Stek i ca. 15 minutter.
Saus:
-
4
Hakk sjampinjong og løk. Fres det mykt i litt smør. Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning. Kok i ca. 5 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
-
5
Tilsett litt maisenna rørt ut i vann og kok et par minutter for å få litt tykkere saus.
-
6
Kok sukkerertene forsiktig i ca. 2 minutter og server dem som tilbehør til laksen sammen med kokte poteter og saus.