placeholder image
0

Laks med blåmuggost

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Denne oppskriften på laks med blåmuggost er enkel å lage, og har masse god smak. Passer perfekt i en travel hverdag.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkpoteter
600 gSALMA eller annen god laks
125 gFryd® Royal Blue eller annen blåmuggost

Saus:

5 stksjampinjong
½ stkløk
2 ssTINE Meierismør
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 % eller original
2 dlvann
1 stkfiskebuljongterning
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
2 ssmaizena

Tilbehør:

125 gsukkererter

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 150 °C.
    2. Skrell potetene, og kok til de er møre (ca. 20 min).
    3. Gjør et snitt i hvert laksestykke, og fyll med blåmuggost. Stek i ca. 15 minutter.
  • Saus:

    1. Hakk sjampinjong og løk. Fres det mykt i litt smør. Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning. Kok i ca. 5 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
    2. Tilsett litt maisenna rørt ut i vann og kok et par minutter for å få litt tykkere saus.
    3. Kok sukkerertene forsiktig i ca. 2 minutter og server dem som tilbehør til laksen sammen med kokte poteter og saus.

Tips:

Laks med blåmuggost kan også serveres med pasta, gjerne en fullkornsvariant.

Kommentarer