Laks med blåmuggost

Laks med blåmuggost

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
  • 15 min
Denne oppskriften på laks med blåmuggost er enkel å lage, og har masse god smak. Passer perfekt i en travel hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stk poteter
600 g SALMA eller annen god laks
125 g Fryd® Royal Blue eller annen blåmuggost

Saus:

5 stk sjampinjong
½ stk løk
2 ss TINE Meierismør
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 % eller original
2 dl vann
1 stk fiskebuljongterning
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 ss maizena

Tilbehør:

125 g sukkererter

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 150 °C.
    2. Skrell potetene, og kok til de er møre (ca. 20 min).
    3. Gjør et snitt i hvert laksestykke, og fyll med blåmuggost. Stek i ca. 15 minutter.
  1. Saus:

    1. Hakk sjampinjong og løk. Fres det mykt i litt smør. Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning. Kok i ca. 5 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
    2. Tilsett litt maisenna rørt ut i vann og kok et par minutter for å få litt tykkere saus.
    3. Kok sukkerertene forsiktig i ca. 2 minutter og server dem som tilbehør til laksen sammen med kokte poteter og saus.
Tips!

Laks med blåmuggost kan også serveres med pasta, gjerne en fullkornsvariant.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat