
Krydderstekt SALMA
Enkel•20 min min
I denne oppskriften bruker vi kremost og ramsløkpuré, dersom du har det tilgjenglig. Smaken og lukten av ramsløk minner om hvitløk. Den er en viltvoksende plante som egner seg veldig godt i fiskeretter. Her, i en rømmekrem, servert som tilbehør til laksen, asparges og ristede mandler, kommer smaken virkelig til sin rett. Dersom du ikke har ramsløkpuré, kan du fint erstatte dette med presset hvitløksfedd.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gSALMA (deles i porsjonsstykker)
-
4 ssolivenolje
-
1 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
3 sssitronsaft
-
16 stkgrønn asparges
-
2 ssristede mandler
-
125 g
-
1 tsramsløk (puré)
-
1 dl
Slik gjør du det
-
1
Del laksen i passende porsjonsstykker og pensle stykkene med litt olivenolje, krydre med salt og pepper. Grill SALMA i en varm stekepanne, 2 - 3 minutter på hver side. Ha sitronsaft over.
-
2
Forvell aspargesen i 1 minutt, og grill den raskt på den ene siden.
-
3
Visp rømmen stiv, bland inn TINE Kremost og ramsløkpuré, smak til med salt og pepper.
-
4
Anrett grillet asparges med SALMA oppå. Hell over litt olje, og ristede mandler. Legg en skje med ramsløkkrem på hver tallerken.