Håndkle og blad
Gyllen torsk på "paella"
(1111)

Gyllen torsk på

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Vakker og smakfull torsk servert med en herlig og skummende saus. Perfekt for de litt finere middagene, men også en god måte å unne seg litt ekstra til søndagsmiddagen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

700 gtorskefilet
2 ssolje
2 ssTINE Meierismør
1 pakkerisottoris nok til 4 personer (se pakken)
500 greker med skall
1 pakkeerter (ca 300 g når fryste)
2 ssTINE Seterrømme
4 stkhakket sjalottløk
4 stkhvitløksfedd
1 stkliten gulrot
2 sstomatpuré
⅘ tskajennepepper
½ sspresset sitronsaft
50 gTINE Meierismør
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Til sausen freses hakket løk, hvitløk og gulrot i biter sammen med rekeskallet over svak varme. Tilsett tomatpurè og la alt frese et minutt under omrøring. Tilsett vann til skallet er dekket og la det putre over svak varme i ca. 45 minutter.
  2. Sausen siles og får koke inn/reduseres til ca 1/3. Smak til med kajenne (forsiktig!) og presset sitron. Rett før servering skummer du sausen opp med en stavmikser, sammen med 50 g smør i klatter.
  1. Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Varm opp stekepannen til høy varme. Tilsett smør/olje, la den bli varm og legg fisken i (eventuelt skinnside ned). Skru ned varmen til middels. Legg gjerne litt press på fisken så stykkene ikke krøller seg. La fisken steke nesten gjennom ca 10 minutter. Tiden avhenger av tykkelsen på stykkene. Når varmen har trukket nesten igjennom, snus fisken og får steke et minutt videre på den andre siden for å få en fin og gyllen farge.
  1. Kok risottoris som angitt på pakken. Rens rekene (ta vare på skallet) og vend dem inn i risen. Tilsett grønne erter og bland inn seterrømme like før den er ferdig. Smak til.
  2. Server retten sammen med små knaskerøtter (små gulrøtter), rosenkål eller for eksemepel kokt gresskar og stjerneløk som er forvellet og glasert i sitronsaft/sukker.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat