Grillet laks med rotgrønnnsaker og pepperrotkrem

Grillet laks med rotgrønnsaker og pepperrotkrem

Kommentarer 1
  • Middels
  • 45 min
  • 30 min
Grillet laks med pepperrotkrem og ovnsbakte rotgrønnsaker er enkel å lage, og passer like godt til både hverdags og helg.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pepperrotkrem:

1 ½ dl TINE Crème Fraîche Original
1 ss frisk pepperrot
¼ ts salt
½ ts sukker (kan sløyfes)

Grillet laks:

600 g SALMA eller annen god laks
1 ts salt
½ ts pepper

Ovnsbakte grønnsaker:

2 stk gulrøtter
2 stk sellerirot
1 stk purre
2 ss TINE Meierismør
½ stk sitron , saften av

Slik gjør du det

    1. Visp crème fraîche til den blir lett og luftig. Skrell og riv pepperrot. Bland i salt og pepperrot, og smak eventuelt til med litt sukker. La pepperrotkremen trekke i minst en halvtime.
  1. grillet laks:

    1. Skjær fisk i porsjonsstykker og grill den i ovnen eller i en grillpanne til den er knapt gjennomstekt. Dryss på salt og pepper.
  2. ovnsbakte grønnsaker:

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Rens og skjær gulrot, pepperrot og purre i biter. Ha over i en ildfast form med litt smør og presset sitron over. Bak grønnsakene til de er møre, ca. 30 minutter.
Tips!

I stedet for å bake grønnsakene i ovnen, kan du koke dem i lettsaltet vann. 

Kommentar

Kommentarer

  • Rannveig

    2 år siden
    I oppskriften står det "2 sellerirot". Det kan da ikke stemme. Og i beskrivelsen står det at det skal være pepperrot i de bakte grønnsakene. På bildet ser det mer ut som Pastinakk. Hva er rett?

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat