Grillet laks med rotgrønnsaker og pepperrotkrem

(4)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Grillet laks med pepperrotkrem og ovnsbakte rotgrønnsaker er enkel å lage, og passer like godt til både hverdags og helg.

Antall porsjoner

Ingredienser

Pepperrotkrem:

1 ½ dlTINE Crème Fraîche Original
1 ssfrisk pepperrot
¼ tssalt
½ tssukker (kan sløyfes)

Grillet laks:

600 gSALMA eller annen god laks
1 tssalt
½ tspepper

Ovnsbakte grønnsaker:

2 stkgulrøtter
2 stksellerirot
1 stkpurre
2 ssTINE Meierismør
½ stksitron, saften av

Slik gjør du det

  • pepperrotkrem:

    1. Visp crème fraîche til den blir lett og luftig. Skrell og riv pepperrot. Bland i salt og pepperrot, og smak eventuelt til med litt sukker. La pepperrotkremen trekke i minst en halvtime.
  • grillet laks:

    1. Skjær fisk i porsjonsstykker og grill den i ovnen eller i en grillpanne til den er knapt gjennomstekt. Dryss på salt og pepper.
  • ovnsbakte grønnsaker:

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Rens og skjær gulrot, pepperrot og purre i biter. Ha over i en ildfast form med litt smør og presset sitron over. Bak grønnsakene til de er møre, ca. 30 minutter.

Tips:

I stedet for å bake grønnsakene i ovnen, kan du koke dem i lettsaltet vann. 

Kommentarer

  Legg til kommentar