Grillet laks med rotgrønnnsaker og pepperrotkrem

Grillet laks med rotgrønnsaker og pepperrotkrem

1
8
Middels45 min
Grillet laks med pepperrotkrem og ovnsbakte rotgrønnsaker er enkel å lage, og passer like godt til både hverdags og helg.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pepperrotkrem:

Grillet laks:

  • 600 g
    SALMA eller annen god laks
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 2 stk
    gulrøtter
  • 2 stk
    sellerirot
  • 1 stk
    purre
  • 2 ss
  • ½ stk
    sitron , saften av

Slik gjør du det

  1. 1

    Visp crème fraîche til den blir lett og luftig. Skrell og riv pepperrot. Bland i salt og pepperrot, og smak eventuelt til med litt sukker. La pepperrotkremen trekke i minst en halvtime.

grillet laks:

  1. 2

    Skjær fisk i porsjonsstykker og grill den i ovnen eller i en grillpanne til den er knapt gjennomstekt. Dryss på salt og pepper.

ovnsbakte grønnsaker:

  1. 3

    Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. 4

    Rens og skjær gulrot, pepperrot og purre i biter. Ha over i en ildfast form med litt smør og presset sitron over. Bak grønnsakene til de er møre, ca. 30 minutter.

Tips

I stedet for å bake grønnsakene i ovnen, kan du koke dem i lettsaltet vann. 

Del denne oppskriften: