
Grillet laks med rotgrønnsaker og pepperrotkrem
Middels•45 min30 min
Grillet laks med pepperrotkrem og ovnsbakte rotgrønnsaker er enkel å lage, og passer like godt til både hverdags og helg.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pepperrotkrem:
-
1 ½ dl
-
1 ssfrisk pepperrot
-
¼ tssalt
-
½ tssukker (kan sløyfes)
Grillet laks:
-
600 gSALMA eller annen god laks
-
1 tssalt
-
½ tspepper
Ovnsbakte grønnsaker:
-
2 stkgulrøtter
-
2 stksellerirot
-
1 stkpurre
-
2 ss
-
½ stksitron , saften av
Slik gjør du det
-
1
Visp crème fraîche til den blir lett og luftig. Skrell og riv pepperrot. Bland i salt og pepperrot, og smak eventuelt til med litt sukker. La pepperrotkremen trekke i minst en halvtime.
grillet laks:
-
2
Skjær fisk i porsjonsstykker og grill den i ovnen eller i en grillpanne til den er knapt gjennomstekt. Dryss på salt og pepper.
ovnsbakte grønnsaker:
-
3
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
4
Rens og skjær gulrot, pepperrot og purre i biter. Ha over i en ildfast form med litt smør og presset sitron over. Bak grønnsakene til de er møre, ca. 30 minutter.