
Yoghurt med søtpotet, appelsin og nøtter
Enkel•40 min min
Med yoghurt kan du lage mange spennende lunsjretter og fristende mellommåltid. Prøv en ny vri med ovnsbakt søtpotet, appelsin og ristede hasselnøtter!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ½ kg
-
3 stksøtpoteter
-
2 stksitroner
-
1 dlolje
-
3 stkappelsiner
-
5 stkgulrøtter
-
200 ghasselnøtter
-
1 pottetimian
Slik gjør du det
-
1
Skrell søtpotet i små terninger. Ha terningene i en ildfast form. Bland dem med olje og saften fra sitron. Bak dem i ovnen i 20 minutter til de er gylne.
-
2
Rasp gulrøtter og del appelsin i skiver.
-
3
Grovhakk hasselnøtter og rist dem i en tørr panne til de er gylne.
-
4
Ha yoghurt i skåler og topp med søtpotet, appelsinskiver, raspet gulrot og hasselnøtter, og ha til slutt på litt hakket timian.