Skip to main content

Toast med kylling, bacon og persillepesto

Enkel
45min

Moderne vri på en klassisk BLT-sandwich, her som toast. Gjør den ekstra god med pesto, tomat- og paprikachutney og syltet rødløk.

3.7
(11)
Next ImageToast med kylling, bacon og persillepesto

Ingredienser

Antall porsjoner

Tomat- og paprikachutney

6 stk
store tomat
4 stk
grillet rød paprika på glass
1 stk
rødløk
1 stk
rød chili
0.5 ss
ingefær finrevet
0.25 dl
hvitvinseddik
0.5 ts
salt
5 dl
sukker

Syltet rødløk

2 dl
vann
1.5 dl
sukker
0.5 dl
eplesidereddik
2 stk
rødløk i skiver
10 g
hel pepper

Toasten

8 skiver
grovt surdeigsbrød
4 ss
tomat- og paprikachutney
4 ss
persillepesto
400 g
pulled ferdig stekt kylling
8 skiver
sprøstekt bacon
120 g
syltet rødløk
200 g
Norvegia® Smaksrik (en skive ost veier ca. 12 g)

Fremgangsmåte

Tomat- og paprika chutney

  1. Kutt tomatene og paprika i terninger og finhakk rødløk og chili.

  2. Kok opp sammen med ingefæren og la det småkoke i noen minutter.

  3. Rør inn eddik, salt og sukker.

  4. Kok opp og la blandingen småkoke uten lokk i 30 min.

    Tips

    Vil du spare tid? Bruk salsarestene fra tacoen i stedet for chutney.

Syltet rødløk

  1. Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle.

  2. Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp.

  3. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.

  4. La løken stå og trekke til seg smak i minst 30 minutter.

    Tips

    Lag spicy syltet rødløk ved å tilsette med chili, pepper og salt.  

Montering

  1. Smør på chutney på den ene skiven. Smør pesto på den andre skiven.

  2. Legg på pulled kylling, bacon, løk og ost til slutt.

  3. Legg på den andre skiven og stek i toastjern gyllen og gjennomvarm. Osten skal være smeltet.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan fint bruke vaffeljern eller stekepanne til å steke toasten. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter