Toast med kylling, bacon og persillepesto

Toast med kylling, bacon og persillepesto

0
8
Enkel45 min
Moderne vri på en klassisk BLT-sandwich, her som toast. Gjør den ekstra god med pesto, tomat- og paprikachutney og syltet rødløk. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Tomat- og paprikachutney

  • 6 stk
    store tomater
  • 4 stk
    grillet rød paprika på glass
  • 1 stk
    rødløk
  • 1 stk
    rød chili
  • ½ ss
    ingefær finrevet
  • ¼ dl
    hvitvinseddik
  • ½ ts
    salt
  • 5 dl
    sukker

Syltet rødløk

  • 2 dl
    vann
  • 1 ½ dl
    sukker
  • ½ dl
    eplesidereddik
  • 2 stk
    rødløk i skiver
  • 10 g
    hel pepper

Toasten

  • 8 skiver
    grovt surdeigsbrød
  • 4 ss
    tomat- og paprikachutney
  • 4 ss
    persillepesto
  • 400 g
    pulled ferdig stekt kylling
  • 8 skiver
    sprøstekt bacon
  • 120 g
    syltet rødløk
  • 200 g
    Norvegia® Smaksrik (en skive ost veier ca. 12 g)

Slik gjør du det

Tomat- og paprika chutney

  1. 1

    Kutt tomatene og paprika i terninger og finhakk rødløk og chili.

  2. 2

    Kok opp sammen med ingefæren og la det småkoke i noen minutter.

  3. 3

    Rør inn eddik, salt og sukker.

  4. 4

    Kok opp og la blandingen småkoke uten lokk i 30 min.

    Tips

    Vil du spare tid? Bruk salsarestene fra tacoen i stedet for chutney.

Syltet rødløk

  1. 5

    Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle.

  2. 6

    Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp.

  3. 7

    Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.

  4. 8

    La løken stå og trekke til seg smak i minst 30 minutter.

    Tips

    Lag spicy syltet rødløk ved å tilsette med chili, pepper og salt.  

Montering

  1. 9

    Smør på chutney på den ene skiven. Smør pesto på den andre skiven.

  2. 10

    Legg på pulled kylling, bacon, løk og ost til slutt.

  3. 11

    Legg på den andre skiven og stek i toastjern gyllen og gjennomvarm. Osten skal være smeltet.

Tips

Du kan fint bruke vaffeljern eller stekepanne til å steke toasten. 

Del denne oppskriften: