Toast med kylling, bacon og persillepesto
Moderne vri på en klassisk BLT-sandwich, her som toast. Gjør den ekstra god med pesto, tomat- og paprikachutney og syltet rødløk.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
Tomat- og paprikachutney
- 6 stykk store tomat
- 4 stykk grillet rød paprika, på glass
- 1 stykk rødløk
- 1 stykk rød chili
- 0.5 ss ingefær, finrevet
- 0.25 dl hvitvinseddik
- 0.5 ts salt
- 5 dl sukker
Syltet rødløk
- 2 dl vann
- 1.5 dl sukker
- 0.5 dl eplesidereddik
- 2 stykk rødløk, i skiver
- 10 g hel pepper
Toasten
- 8 skive grovt surdeigsbrød
- 4 ss tomat- og paprikachutney
- 4 ss persillepesto
- 400 g pulled ferdig stekt kylling
- 8 skive sprøstekt bacon
- 120 g syltet rødløk
- 200 g Norvegia® Smaksrik, (en skive ost veier ca. 12 g)
Slik gjør du
Tomat- og paprika chutney
1
Kutt tomatene og paprika i terninger og finhakk rødløk og chili.
2
Kok opp sammen med ingefæren og la det småkoke i noen minutter.
3
Rør inn eddik, salt og sukker.
4
Kok opp og la blandingen småkoke uten lokk i 30 min.
TipsVil du spare tid? Bruk salsarestene fra tacoen i stedet for chutney.
Syltet rødløk
1
Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle.
2
Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp.
3
Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.
4
La løken stå og trekke til seg smak i minst 30 minutter.
TipsLag spicy syltet rødløk ved å tilsette med chili, pepper og salt.
Montering
1
Smør på chutney på den ene skiven. Smør pesto på den andre skiven.
TipsOppskrift på pesto med persille
2
Legg på pulled kylling, bacon, løk og ost til slutt.
3
Legg på den andre skiven og stek i toastjern gyllen og gjennomvarm. Osten skal være smeltet.
TipsDu kan fint bruke vaffeljern eller stekepanne til å steke toasten.