Toast med kylling, bacon og persillepesto
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Tomat- og paprikachutney
-
6 stkstore tomater
-
4 stkgrillet rød paprika på glass
-
1 stkrødløk
-
1 stkrød chili
-
½ ssingefær finrevet
-
¼ dlhvitvinseddik
-
½ tssalt
-
5 dlsukker
Syltet rødløk
-
2 dlvann
-
1 ½ dlsukker
-
½ dleplesidereddik
-
2 stkrødløk i skiver
-
10 ghel pepper
Toasten
-
8 skivergrovt surdeigsbrød
-
4 sstomat- og paprikachutney
-
4 sspersillepesto
-
400 gpulled ferdig stekt kylling
-
8 skiversprøstekt bacon
-
120 gsyltet rødløk
-
200 gNorvegia® Smaksrik (en skive ost veier ca. 12 g)
Slik gjør du det
Tomat- og paprika chutney
-
1
Kutt tomatene og paprika i terninger og finhakk rødløk og chili.
-
2
Kok opp sammen med ingefæren og la det småkoke i noen minutter.
-
3
Rør inn eddik, salt og sukker.
-
4
Kok opp og la blandingen småkoke uten lokk i 30 min.
Tips
Vil du spare tid? Bruk salsarestene fra tacoen i stedet for chutney.
Syltet rødløk
-
5
Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle.
-
6
Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp.
-
7
Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.
-
8
La løken stå og trekke til seg smak i minst 30 minutter.
Tips
Lag spicy syltet rødløk ved å tilsette med chili, pepper og salt.
Montering
-
9
Smør på chutney på den ene skiven. Smør pesto på den andre skiven.
-
10
Legg på pulled kylling, bacon, løk og ost til slutt.
-
11
Legg på den andre skiven og stek i toastjern gyllen og gjennomvarm. Osten skal være smeltet.