
Toast med crème fraîche og laks
Enkel•15 min min
En hvit saus med creme fraiche på varme smørbrød, smaker himmelsk. Rask og enkel toast som passer fint som lunsj, eller som en enkel middag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 ss
-
2 stkvårløk , hakket
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
½ stklime
-
4 skiverlandbrød
-
400 glaksefilet , i tynne skiver
-
2 stkavokado , i biter
-
2 ssfrisk koriander til servering
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C. Rør sammen Créme fraîche, halvparten av hakket vårløk, salt, pepper og finrevet skall av lime.
Tips
Er du glad i sterk mat, kan du røre inn bittelitt wasabi, eller finrevet fersk pepperrot.
-
2
Smør brødskiver med créme fraîche-blandingen, og stek i ovnen i 5 minutter, eller til gylne i kantene.
-
3
Legg lakseskiver og avokado på toppen av brødskivene. Dryss over resten av vårløken og hakket koriander. Skvis over limesaft, og dryss med pepper.