Håndkle og blad
Pan Bagnat – fylt brød
(66)

Pan Bagnat – fylt brød

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Pan Bagnat, eller fylt brød, er veldig praktisk og godt som turmat. Oppskriften holder til ca. 6 porsjoner.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkbakt paprika
1 ssTINE Meierismør til steking
2 stksquash
½ tssalt
½ tspepper
3 stkstore tomater
1 stkrødløk
1 stkavokado
3 stksalatblader
1 stkstort, rundt brød
5 ssTINE Kremgo’® Naturell
300 gNorvegia® Fyldig eller annen god ost
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Bakt paprika kan kjøpes ferdig i glass, eller du kan lage det selv. Del en stor paprika i to. Rens den for frø og stilk. Sett ovnen på høyeste temperatur. Legg de to halvdelene på et stekebrett og la paprikaen steke til skallet begynner å bli svart. Ta ut, og legg i en plastpose til avkjøling. Fjern skallet.
  2. Skjær squash i skiver, og stek i en stekepanne med smør til skivene er lett gylne. Krydre med litt salt og pepper. Smak til.
  3. Skjær tomat i skiver. Rens rødløk. Del avocado, fjern stein og skall. Skjær rødløk og avocado i tynne skiver. Vask salaten.
  4. Skjær toppen av brødet, slik at du lager et lokk (hold kniven ned i en 45 graders vinkel). Ta ut innmaten av brødet, slik at du får ca. 1,5 cm tykke vegger. Smør innsiden av brødet med kremost, og fyll brødet med paprika, squash og tomat, rødløk, avocado og salat.
  5. Legg i skiver med ost. Om nødvendig, kan du fjerne noe "brød-innmat" fra innsiden av lokket, slik at det ikke er for tykt. Legg lokket på brødet og klem det godt ned.
  6. Pakk brødet i matpapir og folie. Det får mer smak etter noen timer innpakket, og er derfor ypperlig som turmat. Brødet kan skjæres i 6-8 skiver, som en kake.
Blått hjerte
Tips!

Fyll brødet med det du liker, for eksempel kokt skinke, salami. aubergine, agurk, røkelaks eller egg. Mulighetene er mange.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat