Ostesmørbrødet Levels

Ostesmørbrødet Levels

0
23
Enkel20 min
Levels er et ostesmørbrød både for øye og gane. Med ingrediensene skjært i skiver og lagt lagvis ser det både delikat og kult ut. Biffen gjør at dette ostesmørbrødet kan fungere godt som kveldskos og som et større måltid. Oppskriften er innsendt av Daniel Basit.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 skiver
    steinovnsbakt brød
  • 1 ss
  • 1 ss
    olivenolje
  • 1 stk
    entrecôte
  • 1 stk
    stor sopp f.eks champignon
  • 1 stk
    avokado
  • 1 stk
    plommetomat eller annen tomat
  • 6 skiver
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 4 dråper
    balsamicoeddik
  • 3 stilker
    fersk timian

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. 2

    Stek brødskivene i grillpanne i en 50/50 blanding av smør og olivenolje til de får en fin gyllen farge. Dersom du foretrekker det kan skivene også ristes i brødrister, eller ristes under ovnsgrillen i 2-3 minutter.

  3. 3

    Stek entrecôten etter eget ønske. Krydre med salt og pepper etter smak. Kutt kjøttet på langs når det er ferdig stekt. Kutt soppen på langs og stek denne.

  4. 4

    Del avokadoen i to og fjern steinen. Bruk en spiseskje til å skjære ut passe store skiver. Skjær tomater i tynne skiver og ha på balsamicoeddik og bladene fra timianstilkene på disse.

  5. 5

    Legg skivene sammen slik at ingrediensene ligger lagvis oppå hverandre. Topp det hele med Norvegia® Fyldig, og avslutt med den siste brødskiven.

  6. 6

    Stekes i stekeovn ved 225 °C til osten er smeltet og har fått en fin gyllen farge. Bruk gjerne to grillspyd av tre til å holde ostesmørbrødet sammen. Hvis du tar grillspydene i før steking, bør du legge dem i litt vann i 30 minutter på forhånd, da blir de ikke så lett svidd.

Tips

Slik steker du den perfekte biffen.

Del denne oppskriften: