Grovbrød med Balsfjordost og multesyltetøy

Grovbrød med Balsfjordost og multesyltetøy

Kommentarer 0
  • Middels
  • 60 min
En mild hvitost av geitemelk, utviklet og laget i Balsfjord, ved Lyngsalpene i Troms. Perfekt på frokostbordet med et saftig hjemmelaget grovbrød og multer.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Brødform, 1,5 liter
1 stk Balsfjord

Multesyltetøy

1 stk vaniljestang
300 g multer
2 ss sukker eller honning

Grovbrød

9 ½ dl sammalt hvete, grov
1 ½ dl helkorn hvete
1 ½ dl linfrø
1 ½ dl solsikkekjerner
1 ½ dl hakkede valnøtter
3 ts natron
1 l TINE Kefir Økologisk eller kulturmelk
4 ss mørk sirup
3 ts salt

Til formen

1 ts TINE Meierismør
2 ts sammalt hvete

Slik gjør du det

    1. Skjær vaniljestang på langs og ta ut frøene.
    2. Bland sammen vaniljefrø med multer og sukker eller honning og kok ca. 15 min til det får en tykkere konsistens.
  1. Grovbrød

    1. Sett på ovnen på 170 °C.
    2. Bland sammen mel, hele korn, linfrø, solsikkefrø, hakkede valnøtter, natron, kefir, sirup og salt til en deig.
    3. Smør og strø formen med sammalt hvete før du legger deigen i. Stekes i ca. 1 time.
    4. Server nystekt brød med Balsfjord og hjemmelaget multesyltetøy.
Tips!

Balsfjord egner seg også godt til pizza og gratinering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat