Håndkle og blad
Grovbrød med Balsfjordost og multesyltetøy
(55)

Grovbrød med Balsfjordost og multesyltetøy

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En mild hvitost av geitemelk, utviklet og laget i Balsfjord, ved Lyngsalpene i Troms. Perfekt på frokostbordet med et saftig hjemmelaget grovbrød og multer.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Brødform, 1,5 liter
1 stkBalsfjord

Multesyltetøy

1 stkvaniljestang
300 gmulter
2 sssukker eller honning

Grovbrød

9 ½ dlsammalt hvete, grov
1 ½ dlhelkorn hvete
1 ½ dllinfrø
1 ½ dlsolsikkekjerner
1 ½ dlhakkede valnøtter
3 tsnatron
1 lTINE Kefir Økologisk eller kulturmelk
4 ssmørk sirup
3 tssalt

Til formen

1 tsTINE Meierismør
2 tssammalt hvete
BladBlad

Slik gjør du det

  • Multesyltetøy

    1. Skjær vaniljestang på langs og ta ut frøene.
    2. Bland sammen vaniljefrø med multer og sukker eller honning og kok ca. 15 min til det får en tykkere konsistens.
  • Grovbrød

    1. Sett på ovnen på 170 °C.
    2. Bland sammen mel, hele korn, linfrø, solsikkefrø, hakkede valnøtter, natron, kefir, sirup og salt til en deig.
    3. Smør og strø formen med sammalt hvete før du legger deigen i. Stekes i ca. 1 time.
    4. Server nystekt brød med Balsfjord og hjemmelaget multesyltetøy.
Blått hjerte
Tips!

Balsfjord egner seg også godt til pizza og gratinering.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat