Grillet ostesmørbrød med coq au vin
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gsmårettbacon
-
3 ssolivenolje
-
250 gkyllingbryst
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
150 gsopp
-
1 stkrødløk
-
1 sstørket rosmarin
-
1 tstørket timian
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 dltomatsaus du kan bruke passata
-
1 ½ dlrødvin eller oksekraft
-
2 stkstore skiver landbrød eller fire vanlige
-
2 pakkerfersk mozzarella ca 250 gram
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C. Stek bacon sprøtt i en varm stekepanne med litt olje. Legg over på kjøkkenpapir for å renne av.
-
2
Del kyllingfileten i skiver, krydre med salt og pepper og stek i baconfettet til gjennomstekt og gyllen. Sett til side.
-
3
Skjær soppen i kvarter og løken i skiver. Stek sopp og løk i samme panne med litt mer olje, med rosmarin, timian, salt og pepper. Stek til soppen er godt brunet og løken myk.
-
4
Ha passata (tomatsaus) og vin eller kraft i sopp og løk-blandingen. Kok opp og la småkoke i minst 5 minutter eller til sausen er tykk og kokt inn. Vend inn kylling og bacon.
-
5
Legg coc au vin-blandingen på en stor brødskive (eller to mindre). Del mozzarella i skiver og legg oppå. Topp med siste brødskive. Stek 10 minutter, til osten er smeltet og brødet gyllent. Del i to og server.