Grillet ostesmørbrød med coq au vin

Grillet ostesmørbrød med coq au vin

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
En sandwich kan være litt grisete, men fylt med ekte fransk matglede og italiensk ost er det verdt det!

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g smårettbacon
3 ss olivenolje
250 g kyllingbryst
½ ts salt
¼ ts pepper
150 g sopp
1 stk rødløk
1 ss tørket rosmarin
1 ts tørket timian
½ ts salt
¼ ts pepper
2 dl tomatsaus du kan bruke passata
1 ½ dl rødvin eller oksekraft
2 stk store skiver landbrød eller fire vanlige
2 pakker fersk mozzarella ca 250 gram

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Stek bacon sprøtt i en varm stekepanne med litt olje. Legg over på kjøkkenpapir for å renne av.
    2. Del kyllingfileten i skiver, krydre med salt og pepper og stek i baconfettet til gjennomstekt og gyllen. Sett til side.
    3. Skjær soppen i kvarter og løken i skiver. Stek sopp og løk i samme panne med litt mer olje, med rosmarin, timian, salt og pepper. Stek til soppen er godt brunet og løken myk.
    4. Ha passata (tomatsaus) og vin eller kraft i sopp og løk-blandingen. Kok opp og la småkoke i minst 5 minutter eller til sausen er tykk og kokt inn. Vend inn kylling og bacon.
    5. Legg coc au vin-blandingen på en stor brødskive (eller to mindre). Del mozzarella i skiver og legg oppå. Topp med siste brødskive. Stek 10 minutter, til osten er smeltet og brødet gyllent. Del i to og server.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat