Grillet ostesmørbrød med coq au vin

Grillet ostesmørbrød med coq au vin

0
0
Enkel50 min
En sandwich kan være litt grisete, men fylt med ekte fransk matglede og italiensk ost er det verdt det!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
    smårettbacon
  • 3 ss
    olivenolje
  • 250 g
    kyllingbryst
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 150 g
    sopp
  • 1 stk
    rødløk
  • 1 ss
    tørket rosmarin
  • 1 ts
    tørket timian
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 dl
    tomatsaus du kan bruke passata
  • 1 ½ dl
    rødvin eller oksekraft
  • 2 stk
    store skiver landbrød eller fire vanlige
  • 2 pakker
    fersk mozzarella ca 250 gram

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 220 °C. Stek bacon sprøtt i en varm stekepanne med litt olje. Legg over på kjøkkenpapir for å renne av.

  2. 2

    Del kyllingfileten i skiver, krydre med salt og pepper og stek i baconfettet til gjennomstekt og gyllen. Sett til side.

  3. 3

    Skjær soppen i kvarter og løken i skiver. Stek sopp og løk i samme panne med litt mer olje, med rosmarin, timian, salt og pepper. Stek til soppen er godt brunet og løken myk.

  4. 4

    Ha passata (tomatsaus) og vin eller kraft i sopp og løk-blandingen. Kok opp og la småkoke i minst 5 minutter eller til sausen er tykk og kokt inn. Vend inn kylling og bacon.

  5. 5

    Legg coc au vin-blandingen på en stor brødskive (eller to mindre). Del mozzarella i skiver og legg oppå. Topp med siste brødskive. Stek 10 minutter, til osten er smeltet og brødet gyllent. Del i to og server.

Del denne oppskriften: