Håndkle og blad
Grillet ostesmørbrød med coq au vin
(00)

Grillet ostesmørbrød med coq au vin

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En sandwich kan være litt grisete, men fylt med ekte fransk matglede og italiensk ost er det verdt det!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

200 gsmårettbacon
3 ssolivenolje
250 gkyllingbryst
½ tssalt
¼ tspepper
150 gsopp
1 stkrødløk
1 sstørket rosmarin
1 tstørket timian
½ tssalt
¼ tspepper
2 dltomatsaus du kan bruke passata
1 ½ dlrødvin eller oksekraft
2 stkstore skiver landbrød eller fire vanlige
2 pakkerfersk mozzarella ca 250 gram
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Stek bacon sprøtt i en varm stekepanne med litt olje. Legg over på kjøkkenpapir for å renne av.
    2. Del kyllingfileten i skiver, krydre med salt og pepper og stek i baconfettet til gjennomstekt og gyllen. Sett til side.
    3. Skjær soppen i kvarter og løken i skiver. Stek sopp og løk i samme panne med litt mer olje, med rosmarin, timian, salt og pepper. Stek til soppen er godt brunet og løken myk.
    4. Ha passata (tomatsaus) og vin eller kraft i sopp og løk-blandingen. Kok opp og la småkoke i minst 5 minutter eller til sausen er tykk og kokt inn. Vend inn kylling og bacon.
    5. Legg coc au vin-blandingen på en stor brødskive (eller to mindre). Del mozzarella i skiver og legg oppå. Topp med siste brødskive. Stek 10 minutter, til osten er smeltet og brødet gyllent. Del i to og server.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat