Brød med snadderfyll
Enkel•10 min min
Brød fylt med ost, skinke og andre godsaker, toppet med hjemmelaget vinaigrette. En morsom måte å servere salat på.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stklite rundt brød
-
30 gpinjekjerner
-
150 gNorvegia® Ekstra Vellagret - fra ostehjul eller annen god ost
-
1 stkpære
-
2 stkferske fikener
-
½ stkgaliamelon
-
½ stkcantaloupemelon
-
1 buntreddik
-
1 dlblandet salat
-
4 skiverparmaskinke
Vinaigrette:
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 sspersille
-
2 ssbalsamicoeddik
-
2 ss
-
1 sshonning
-
½ dlgod olivenolje
Slik gjør du det
-
1
Skjær et lokk av brødet og ta ut litt av "innmaten". Rist pinjekjerner i en stekepanne.
-
2
Skjær ost i staver, pære i tynne båter, fiken i båter, melon i terninger, reddik i skiver og salat i strimler.
-
3
Fyll frukt og grønnsaker i det uthulte brødet. Pynt på toppen med skinkeskiver og fiken.
Vinaigrette:
-
4
Finhakk hvitløk og persille og ha det sammen med eddik, juice og honning i en bolle. Visp godt sammen med en ballongvisp. Tilsett olje i en tynn stråle mens du visper. Bland godt, sett til side. Den har godt av å trekke litt før servering.
-
5
Drypp dressing over salaten. La brødet stå litt før du skjærer i det, slik at smakene og saftene trekker godt inn i brødet.