Skjørost- og rødbetsalat

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Smaksrik salat med skjørost, rødbeter og makrell, en perfekt lunsj eller som hovedrett med godt brød ved siden av.

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

12 stksmå rødbeter
3 dlhavsalt
1 begerskjørost
2 ssolivenolje
2 tskarve, grovknust
½ tssalt
½ tspepper
2 stksider røkt makrell
½ dldill
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Dekk en ildfast form med havsalt.
    2. Skrubb, vask og tørk rødbet. Dytt rødbetene litt nedi saltet, og bak dem i ovn på 180 °C i ca. 30 min, til de er møre. Del rødbetene i to, og legg dem på et fat eller tallerken.
    3. Vend skjørost sammen med olivenolje, knust karve, litt salt og pepper, og strø det over rødbetene.
    4. Bryt makrell opp i små stykker, og ha det på toppen av salaten. Pynt med dill.

      Tips:

      Røkt eller gravet laks kan brukes i stedet for makrell.

Tips:

Ønsker du en ren vegetarrett, kan du bruke andre typer bakte rotgrønnsaker i tillegg til rødbetene, for eksempel grønne bønner, asparges osv.

Kommentarer

  Legg til kommentar