Skjørost- og rødbetsalat
Enkel•45 min min
Smaksrik salat med skjørost, rødbeter og makrell, en perfekt lunsj eller som hovedrett med godt brød ved siden av.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
12 stksmå rødbeter
-
3 dlhavsalt
-
1 begerskjørost
-
2 ssolivenolje
-
2 tskarve , grovknust
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 stksider røkt makrell
-
½ dldill
Slik gjør du det
-
1
Dekk en ildfast form med havsalt.
-
2
Skrubb, vask og tørk rødbet. Dytt rødbetene litt nedi saltet, og bak dem i ovn på 180 °C i ca. 30 min, til de er møre. Del rødbetene i to, og legg dem på et fat eller tallerken.
-
3
Vend skjørost sammen med olivenolje, knust karve, litt salt og pepper, og strø det over rødbetene.
-
4
Bryt makrell opp i små stykker, og ha det på toppen av salaten. Pynt med dill.
Tips
Røkt eller gravet laks kan brukes i stedet for makrell.