Skjørost- og rødbetsalat

Skjørost- og rødbetsalat

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Smaksrik salat med skjørost, rødbeter og makrell, en perfekt lunsj eller som hovedrett med godt brød ved siden av.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
12 stk små rødbeter
3 dl havsalt
1 beger skjørost
2 ss olivenolje
2 ts karve , grovknust
½ ts salt
½ ts pepper
2 stk sider røkt makrell
½ dl dill

Slik gjør du det

    1. Dekk en ildfast form med havsalt.
    2. Skrubb, vask og tørk rødbet. Dytt rødbetene litt nedi saltet, og bak dem i ovn på 180 °C i ca. 30 min, til de er møre. Del rødbetene i to, og legg dem på et fat eller tallerken.
    3. Vend skjørost sammen med olivenolje, knust karve, litt salt og pepper, og strø det over rødbetene.
    4. Bryt makrell opp i små stykker, og ha det på toppen av salaten. Pynt med dill.
      Tips!

      Røkt eller gravet laks kan brukes i stedet for makrell.

Tips!

Ønsker du en ren vegetarrett, kan du bruke andre typer bakte rotgrønnsaker i tillegg til rødbetene, for eksempel grønne bønner, asparges osv.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat