Quinoasalat med grillet halloumi-ost og harissadressing

Quinoasalat med grillet halloumi

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 90 min
Salat med quinoa, grillet halloumi-ost og hjemmelaget spicy harissadressing. Perfekt til meat free Monday!

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ½ dl ukokt quinoa
250 g halloumi
20 stk cherrytomater
1 bunt reddik
1 stk vårløk
65 g småbladet salat
2 ss god olivenolje
½ ts flaksalt

Harissadressing

2 stk rød chili
1 ts malt spisskummen
2 ts korianderfrø
1 stk hvitløksfedd
4 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
6 stk tørkede aprikoser
1 ss brunt sukker
1 stk tomat
½ stk sitron
½ kopp bladpersille
¼ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Rist chili i en varm, tørr panne til skallene blir mørke og sprekker litt. Del i to og skrap ut frøene.
    2. Ha chili, spisskummen, korianderfrø, hvitløkfedd, olivenolje, tomatpuré, tørket aprikos, sukker og tomat i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en mos. Bland inn sitronsaft og hakket bladpersille. La stå å trekke i minst 1 time og smak til med salt og pepper.
    3. Kok quinoa etter anvisning på pakken og avkjøl. Del cherrytomater i to og finsnitt reddiker og vårløk. Bland quinoa med olje og salt, og vend inn salat, reddikskiver, cherrytomater og vårløk.
    4. Del halloumi-osten i skiver og grill eller stek den på begge sider på høy varme. Server med quinoasalaten og harissadressing.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat