Quinoasalat med grillet halloumi-ost og harissadressing

Quinoasalat med grillet halloumi

0
411
Enkel90 min
Salat med quinoa, grillet halloumi-ost og hjemmelaget spicy harissadressing. Perfekt til meat free Monday!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 ½ dl
    ukokt quinoa
  • 250 g
    halloumi
  • 20 stk
    cherrytomater
  • 1 bunt
    reddik
  • 1 stk
    vårløk
  • 65 g
    småbladet salat
  • 2 ss
    god olivenolje
  • ½ ts
    flaksalt

Harissadressing

  • 2 stk
    rød chili
  • 1 ts
    malt spisskummen
  • 2 ts
    korianderfrø
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 4 ss
    olivenolje
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 6 stk
    tørkede aprikoser
  • 1 ss
    brunt sukker
  • 1 stk
    tomat
  • ½ stk
    sitron
  • ½ kopp
    bladpersille
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Rist chili i en varm, tørr panne til skallene blir mørke og sprekker litt. Del i to og skrap ut frøene.

  2. 2

    Ha chili, spisskummen, korianderfrø, hvitløkfedd, olivenolje, tomatpuré, tørket aprikos, sukker og tomat i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en mos. Bland inn sitronsaft og hakket bladpersille. La stå å trekke i minst 1 time og smak til med salt og pepper.

  3. 3

    Kok quinoa etter anvisning på pakken og avkjøl. Del cherrytomater i to og finsnitt reddiker og vårløk. Bland quinoa med olje og salt, og vend inn salat, reddikskiver, cherrytomater og vårløk.

  4. 4

    Del halloumi-osten i skiver og grill eller stek den på begge sider på høy varme. Server med quinoasalaten og harissadressing.

Del denne oppskriften: