Håndkle og blad
Quinoasalat med grillet halloumi-ost og harissadressing
(00)

Quinoasalat med grillet halloumi

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Salat med quinoa, grillet halloumi-ost og hjemmelaget spicy harissadressing. Perfekt til meat free Monday!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ½ dlukokt quinoa
250 ghalloumi
20 stkcherrytomater
1 buntreddik
1 stkvårløk
65 gsmåbladet salat
2 ssgod olivenolje
½ tsflaksalt

Harissadressing

2 stkrød chili
1 tsmalt spisskummen
2 tskorianderfrø
1 stkhvitløksfedd
4 ssolivenolje
2 sstomatpuré
6 stktørkede aprikoser
1 ssbrunt sukker
1 stktomat
½ stksitron
½ koppbladpersille
¼ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Rist chili i en varm, tørr panne til skallene blir mørke og sprekker litt. Del i to og skrap ut frøene.
    2. Ha chili, spisskummen, korianderfrø, hvitløkfedd, olivenolje, tomatpuré, tørket aprikos, sukker og tomat i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en mos. Bland inn sitronsaft og hakket bladpersille. La stå å trekke i minst 1 time og smak til med salt og pepper.
    3. Kok quinoa etter anvisning på pakken og avkjøl. Del cherrytomater i to og finsnitt reddiker og vårløk. Bland quinoa med olje og salt, og vend inn salat, reddikskiver, cherrytomater og vårløk.
    4. Del halloumi-osten i skiver og grill eller stek den på begge sider på høy varme. Server med quinoasalaten og harissadressing.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat