
Power bowl med bønner og cottage cheese
Enkel•20 min min
En rett som virkelig metter og gir deg påfyll av både protein og andre sunne næringsstoffer. Toppet med egg, avokado, rødløk og cottage cheese blir denne bønnestuingen også en fest for øynene.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkegg
-
1 stkløk
-
3 stkhvitløksfedd
-
1 stkgrønn paprika
-
2 ss
-
½ tsspisskummen
-
2 dlsvarte bønner
-
1 dlgrønnsaksbuljong
-
12 stkcherrytomater
-
1 ssfrisk mynte
-
1 stklime
-
1 stkavokado
-
½ stkrødløk
-
1 dl
Slik gjør du det
-
1
Kok egg til hardkokt, ca. 8 minutter og avkjøl i kaldt vann.
-
2
Finhakk løk og hvitløk, del paprika i små terninger og fres alt i en kjele med smør, ca. 3 minutter.
-
3
Skyll bønnene godt og ha i kjelen. Krydre med spisskummen, rør godt og tilsett grønnsaksbuljong og cherrytomater delt i to. La småkoke på medium varme i ca. 10 minutter. Vend inn hakket mynte og litt limesaft.
-
4
Skrell og del egg i to, del avokado i biter og finhakk rødløk. Ha bønnestuingen i skål og topp med kokt egg, avokado, rødløk og masse cottage cheese.
Tips
En power bowl kan toppes med andre ting du liker; hakkede nøtter, spirer, dampet spinat, tørket tang eller friske grønnsaker.