Power bowl med bønner og cottage cheese

Power bowl med bønner og cottage cheese

2
51
Enkel20 min
En rett som virkelig metter og gir deg påfyll av både protein og andre sunne næringsstoffer. Toppet med egg, avokado, rødløk og cottage cheese blir denne bønnestuingen også en fest for øynene.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    egg
  • 1 stk
    løk
  • 3 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    grønn paprika
  • 2 ss
  • ½ ts
    spisskummen
  • 2 dl
    svarte bønner
  • 1 dl
    grønnsaksbuljong
  • 12 stk
    cherrytomater
  • 1 ss
    frisk mynte
  • 1 stk
    lime
  • 1 stk
    avokado
  • ½ stk
    rødløk
  • 1 dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok egg til hardkokt, ca. 8 minutter og avkjøl i kaldt vann.

  2. 2

    Finhakk løk og hvitløk, del paprika i små terninger og fres alt i en kjele med smør, ca. 3 minutter.

  3. 3

    Skyll bønnene godt og ha i kjelen. Krydre med spisskummen, rør godt og tilsett grønnsaksbuljong og cherrytomater delt i to. La småkoke på medium varme i ca. 10 minutter. Vend inn hakket mynte og litt limesaft.

  4. 4

    Skrell og del egg i to, del avokado i biter og finhakk rødløk. Ha bønnestuingen i skål og topp med kokt egg, avokado, rødløk og masse cottage cheese.

    Tips

    En power bowl kan toppes med andre ting du liker; hakkede nøtter, spirer, dampet spinat, tørket tang eller friske grønnsaker.

Tips

Har du dårlig tid kan du kjøpe ferdig bønnemos (refried beans) i større supermarked. Varm opp og topp med dine favoritt grønnsaker og masse cottage cheese.

Del denne oppskriften: