Cæsarsalat

Cæsarsalat

Kommentarer 5
  • Middels
  • 50 min
Cæsarsalaten er verdens mest spiste salat. Den ble første gang laget av den italienske innvandreren Cæsar Cardini i 1924.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk romanosalat
50 g lollo rosso-salat vasket og revet i biter

Hvitløkskrutonger

4 fedd presset hvitløksfedd
1 dl olivenolje
150 g TINE Meierismør
1 ½ l gårsdagens loff (i terninger)

Cæsardressing

2 stk eggeplommer
1 ss fransk sennep
2 fedd hakket hvitløksfedd
1 stk sitron (presset saft av)
1 ts worcestershiresaus
1 ts hvitvinseddik
2 dl olivenolje (ekstra virgin)
4 stk hakket ansjosfileter
60 g revet TINE Norsk Edamer Vellagret eller parmesan (kan sløyfes)
1 ss sukker (smakes til)

Dryss

1 dl TINE Norsk Edamer Vellagret eller parmesan

Slik gjør du det

    1. Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte. Varm opp smørblandingen til det bobler og ta så vekk fra platen. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterninger.
    2. La brødet trekke til seg smøret før de stekes i stekepannen. Stek krutongene til de er gylne. Du kan også steke krutonger i ovnen. Sett dem da midt i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter.
  1. Cæsardressing

    1. Kjør eggeplommer i food processor sammen med sennep og hakket hvitløk. Tilsett sitronsaft, worcestershiresaus, hvitvinseddik og drypp deretter inn olivenolje. Først bare noen dråper, deretter litt og litt mer olje om gangen i en tynn, jevn stråle. La food processoren gå hele tiden.
    2. Tilsett ansjosfileter og eventuelt revet vellagret Edamer eller parmesan. Smak til med sukker.
    3. Ha salatsausen i en stor bolle. Legg i salatblader og vend dem forsiktig i dressingen. Dryss på ost og kvern over sort pepper. Dryss over brødkrutonger. Server gjerne skåler med ekstra dressing, ost og brødkrutonger ved siden av salaten.
Tips!

Server gjerne salaten sammen med stekt kyllingfilet i biter og eventuelt litt sprøstekt bacon. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Randi Einarsen

    1 år siden
    Hei, prøver den nye Østavind til denne oppskrifta ????perfekt

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Høres nydelig ut, Randi :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • elisabeth

    3 år siden
    Eg lager bare majones eg med denne oppskriften? Hva gjør eg feil? Spedde på med meir olje, men blir bare tykkere heilt til den brister:(

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Elisabeth, Dressingen blir litt majonesaktig i konsistensen. Dersom du ønsker den tynnere så kan du tynne den ut med litt vann. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • SIGNE

    6 år siden
    Herlig oppskrift. Kan ha fisk eller kjøtt oppi så blir det middag eller lunsj. Så sunt med ansjoser ! hilsen Signe

    Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat