Håndkle og blad
Cæsarsalat
(4545)

Cæsarsalat

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Cæsarsalaten er verdens mest spiste salat. Den ble første gang laget av den italienske innvandreren Cæsar Cardini i 1924.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkromanosalat
50 glollo rosso-salat vasket og revet i biter

Hvitløkskrutonger

4 feddpresset hvitløksfedd
1 dlolivenolje
150 gTINE Meierismør
1 ½ lgårsdagens loff (i terninger)

Cæsardressing

2 stkeggeplommer
1 ssfransk sennep
2 feddhakket hvitløksfedd
1 stksitron (presset saft av)
1 tsworcestershiresaus
1 tshvitvinseddik
2 dlolivenolje (ekstra virgin)
4 stkhakket ansjosfileter
60 grevet TINE Edamer Vellagret eller parmesan (kan sløyfes)
1 sssukker (smakes til)

Dryss

1 dlTINE Edamer Vellagret eller parmesan
BladBlad

Slik gjør du det

  • Hvitløkskrutonger

    1. Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte. Varm opp smørblandingen til det bobler og ta så vekk fra platen. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterninger.
    2. La brødet trekke til seg smøret før de stekes i stekepannen. Stek krutongene til de er gylne. Du kan også steke krutonger i ovnen. Sett dem da midt i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter.
  • Cæsardressing

    1. Kjør eggeplommer i food processor sammen med sennep og hakket hvitløk. Tilsett sitronsaft, worcestershiresaus, hvitvinseddik og drypp deretter inn olivenolje. Først bare noen dråper, deretter litt og litt mer olje om gangen i en tynn, jevn stråle. La food processoren gå hele tiden.
    2. Tilsett ansjosfileter og eventuelt revet vellagret Edamer eller parmesan. Smak til med sukker.
    3. Ha salatsausen i en stor bolle. Legg i salatblader og vend dem forsiktig i dressingen. Dryss på ost og kvern over sort pepper. Dryss over brødkrutonger. Server gjerne skåler med ekstra dressing, ost og brødkrutonger ved siden av salaten.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne salaten sammen med stekt kyllingfilet i biter og eventuelt litt sprøstekt bacon. 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat