Cæsarsalat
Middels•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkromanosalat
-
50 glollo rosso-salat vasket og revet i biter
Hvitløkskrutonger
-
4 feddpresset hvitløksfedd
-
1 dlolivenolje
-
150 g
-
1 ½ lgårsdagens loff (i terninger)
Cæsardressing
-
2 stkeggeplommer
-
1 ssfransk sennep
-
2 feddhakket hvitløksfedd
-
1 stksitron (presset saft av)
-
1 tsworcestershiresaus
-
1 tshvitvinseddik
-
2 dlolivenolje (ekstra virgin)
-
4 stkhakket ansjosfileter
-
60 grevet TINE Norsk Edamer Vellagret eller parmesan (kan sløyfes)
-
1 sssukker (smakes til)
Dryss
-
1 dlTINE Norsk Edamer Vellagret eller parmesan
Slik gjør du det
-
1
Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte. Varm opp smørblandingen til det bobler og ta så vekk fra platen. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterninger.
-
2
La brødet trekke til seg smøret før de stekes i stekepannen. Stek krutongene til de er gylne. Du kan også steke krutonger i ovnen. Sett dem da midt i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter.
Cæsardressing
-
3
Kjør eggeplommer i food processor sammen med sennep og hakket hvitløk. Tilsett sitronsaft, worcestershiresaus, hvitvinseddik og drypp deretter inn olivenolje. Først bare noen dråper, deretter litt og litt mer olje om gangen i en tynn, jevn stråle. La food processoren gå hele tiden.
-
4
Tilsett ansjosfileter og eventuelt revet vellagret Edamer eller parmesan. Smak til med sukker.
-
5
Ha salatsausen i en stor bolle. Legg i salatblader og vend dem forsiktig i dressingen. Dryss på ost og kvern over sort pepper. Dryss over brødkrutonger. Server gjerne skåler med ekstra dressing, ost og brødkrutonger ved siden av salaten.