Grove lapper med eple og kanel
Enkel•10 min40 min
Bruk høstens epler til disse gode og grove lappene.
Disse lappene kan stekes på takke på ditt neste arrangement. Da brer den fristene duften av nybakt, eple og kanel seg og folk strømmer til.
Ingredienser
Antall stykker
-
6 dl
-
6 stkegg
-
5 dlhvetemel
-
4 dlhavremel
-
1 dlhavregryn
-
2 tsbakepulver
-
1 tssalt
-
1 sssukker
TIL STEKING
-
4 stkepler
-
2 sskanel
-
20 g
Slik gjør du det
-
1
Visp sammen egg og melk. Rør inn hvetemel, havremel, havregryn, bakepulver, salt og sukker til en jevn røre.
-
2
Dekk til og la svelle i ca. 20 minutter.
-
3
Del eple i tynne skiver og varm en panne med litt smør.
-
4
Bruk en liten øse og stek små lapper til gylne på den ene siden. Legg noen epleskiver på toppen og dryss med kanel, før de snus og stekes gylne på andre siden.
-
5
Avkjøl på rist og server.
Tips
Server gjerne lappene toppet med en klatt rømme eller vaniljekesam.