
Gratinerte pannekaker
Enkel•20 min min
Pannekaker trenger ikke alltid serveres med syltetøy eller sukker. Dette er oppskriften på skikkelige middagspannekaker fylt med spinat og skinke og gratinert med Jarlsberg i stekeovnen (bildet avviker fra oppskriften). Smakfult og mettende middag, som store og små setter prispå.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pannekakerøre
-
3 dlhvetemel
-
½ tssalt
-
6 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen type melk
-
3 stkegg
-
3 sssmeltet TINE® Meierismør
Til steking
-
5 sssmeltet TINE® Meierismør
Fyll til middagspannekaker
-
200 gkjøttpålegg (skinke, kalkun e.l.)
-
1 pakkefrossen spinat
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ss
-
1 tssalt
-
¼ tsrevet muskat
På toppen:
-
2 dlJarlsberg® Revet
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 250 °C.
-
2
For å lage pannekaker, starter du med å blande mel og salt. Tilsett halvparten av melken og visp til du får en glatt røre. Tilsett resten av melken blandet med egg og det smeltede smøret. La røren stå og svelle (hvile urørt) i minst 20 før du steker pannekakene.
-
3
Stek pannekakene i en varm stekepanne med smør og hold dem varme ved å legge dem mellom to tallerker.
Hvordan tegne på pannekaker
-
4
Tin spinaten og kryst ut vannet. Rens og finhakk hvitløken. Skjær kjøttet i små biter. Fres hvitløken i smør i stekepannen. Rør i kjøtt og spinat, og smak godt til med salt og muskat.
-
5
Fordel spinatrøren på 8 pannekaker og rull dem sammen. Legg dem i en ildfast form. Strø ost på toppen. Gratiner i ovnen til de har fått farge, ca. 10 minutter.