Gratinerte pannekaker

(50)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pannekaker trenger ikke alltid serveres med syltetøy eller sukker. Dette er oppskriften på skikkelige middagspannekaker fylt med spinat og skinke og gratinert med Jarlsberg i stekeovnen (bildet avviker fra oppskriften). Smakfult og mettende middag, som store og små setter prispå.

Antall porsjoner

Ingredienser

Pannekakerøre

3 dlhvetemel
½ tssalt
6 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen type melk
3 stkegg
3 sssmeltet TINE Meierismør

Til steking

5 sssmeltet TINE Meierismør

Fyll til middagspannekaker

200 gkjøttpålegg (skinke, kalkun e.l.)
1 pakkefrossen spinat
2 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør
1 tssalt
¼ tsrevet muskat

På toppen:

2 dlJarlsberg® Revet
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
    2. For å lage pannekaker, starter du med å blande mel og salt. Tilsett halvparten av melken og visp til du får en glatt røre. Tilsett resten av melken blandet med egg og det smeltede smøret. La røren stå og svelle (hvile urørt) i minst 20 før du steker pannekakene.
    3. Stek pannekakene i en varm stekepanne med smør og hold dem varme ved å legge dem mellom to tallerker.
    4. Tin spinaten og kryst ut vannet. Rens og finhakk hvitløken. Skjær kjøttet i små biter. Fres hvitløken i smør i stekepannen. Rør i kjøtt og spinat, og smak godt til med salt og muskat.
    5. Fordel spinatrøren på 8 pannekaker og rull dem sammen. Legg dem i en ildfast form. Strø ost på toppen. Gratiner i ovnen til de har fått farge, ca. 10 minutter.

Tips:

Dette er en stor porsjon pannekakerøre, så det som blir til overs kan gjerne fryses ned. Ferdigstekte pannekaker kan også fint fryses.

Kommentarer

  Legg til kommentar