Blåbærpannekaker
Klassiske amerikanske pannekaker blir blålilla med blåbærsaft! Gøy med banan og bær som pynt.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 4 dl hvetemel
- 3 ss sukker
- 0.5 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 3 stykk egg
- 2 dl TINE® Yoghurt Naturell
- 0.5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 2.5 dl frosne blåbær, , tinte
- 1 ts TINE® Meierismør, til steking
Topping
- 100 g friske bær, f.eks. blåbær og bringebær
- 1 stykk banan
Slik gjør du
1
Ha mel, sukker, salt og bakepulver i en bolle.
2
Pisk sammen egg, yoghurt og melk. Ha i bollen med tine blåbær (og saften), og pisk godt med en elektrisk pisk til en jevn røre.
TipsØnsker du rosa pannekaker kan du bruke frosne bringebær i stedet.
3
Varm en stekepanne med litt smør og stek små pannekaker. Har du for høy varme kan de bli brune, så stek dem på ganske lav varme om du ønsker å beholde fargen. Server toppet med bananskiver og bær.
TipsPannekake i langpanne er gøy. Oppskriften finner du her!