
Semulepudding med mandler og bringebærsaus
Semulepudding er en nydelig, tradisjonell dessert som kan lages god tid i forveien. Med en frisk bringebærsaus blir det en perfekt norsk dessert.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha i en gryte med melk og semulegryn og kok opp. La småkoke under omrøring, ca. 15 minutter eller til grynene er møre. Fjern vaniljestangen.
- 2
Visp sukker og egg sammen. Tilsett litt varm grøt under stadig omrøring. Hell eggeblandingen tilbake i gryta med resten av grøten og varm til rett under kokepunktet. Rør hele tiden.
- 3
Hell over i porsjonsskåler og la stå kaldt til puddingen har satt seg, ca. 1 time.
Tips
Dryss gjerne litt sukker på toppen for å unngå en hinne på grøten.
- 4
Bland bringebær med bringebærsaus og server med et dryss mandler.
Tips
Ønsker du en enklere variant, lar du puddingen stivne i en bolle og serverer noen skjefuller i dype tallerkener med saus.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


