Semulepudding med mandler og bringebærsaus

Semulepudding med mandler og bringebærsaus

4
  • Enkel
  • 60 min
Semulepudding er en nydelig, tradisjonell dessert som kan lages god tid i forveien. Med en frisk bringebærsaus blir det en perfekt norsk dessert.

Ingredienser

1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ½ dl semulegryn
3 ss sukker
1 stk egg
1 stk vaniljestang
5 dl Piano® Bringebærsaus
2 dl bringebær
4 ss mandler , grovhakket

Slik gjør du det

    1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha i en gryte med melk og semulegryn og kok opp. La småkoke under omrøring, ca. 15 minutter eller til grynene er møre. Fjern vaniljestangen.
    2. Visp sukker og egg sammen. Tilsett litt varm grøt under stadig omrøring. Hell eggeblandingen tilbake i gryta med resten av grøten og varm til rett under kokepunktet. Rør hele tiden.
    3. Hell over i porsjonsskåler og la stå kaldt til puddingen har satt seg, ca. 1 time.
      Tips

      Dryss gjerne litt sukker på toppen for å unngå en hinne på grøten.

    4. Bland bringebær med bringebærsaus og server med et dryss mandler.
Tips

Ønsker du en enklere variant, lar du puddingen stivne i en bolle og serverer noen skjefuller i dype tallerkener med saus.

Kommentarer

  • Tina

    4 år siden
    Skal det ikke være sukker også? Står ikke hvor mye!

     (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      4 år siden
      Hei Tina, Ja, her har sukkeret falt ut av oppskriften. Jeg retter opp med en gang. Takk for tilbakemeldingen, og god jul :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat