
Semulepudding med mandler og bringebærsaus
Enkel•60 min min
Semulepudding er en nydelig, tradisjonell dessert som kan lages god tid i forveien. Med en frisk bringebærsaus blir det en perfekt norsk dessert.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 l
-
1 ½ dlsemulegryn
-
3 sssukker
-
1 stkegg
-
1 stkvaniljestang
-
5 dl
-
2 dlbringebær
-
4 ssmandler , grovhakket
Slik gjør du det
-
1
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha i en gryte med melk og semulegryn og kok opp. La småkoke under omrøring, ca. 15 minutter eller til grynene er møre. Fjern vaniljestangen.
-
2
Visp sukker og egg sammen. Tilsett litt varm grøt under stadig omrøring. Hell eggeblandingen tilbake i gryta med resten av grøten og varm til rett under kokepunktet. Rør hele tiden.
-
3
Hell over i porsjonsskåler og la stå kaldt til puddingen har satt seg, ca. 1 time.
Tips
Dryss gjerne litt sukker på toppen for å unngå en hinne på grøten.
-
4
Bland bringebær med bringebærsaus og server med et dryss mandler.