Håndkle og blad
Semulepudding med mandler og bringebærsaus
(1717)

Semulepudding med mandler og bringebærsaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Semulepudding er en nydelig, tradisjonell dessert som kan lages god tid i forveien. Med en frisk bringebærsaus blir det en perfekt norsk dessert.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 lTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ½ dlsemulegryn
3 sssukker
1 stkegg
1 stkvaniljestang
5 dlPiano Bringebærsaus
2 dlbringebær
4 ssmandler, grovhakket
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha i en gryte med melk og semulegryn og kok opp. La småkoke under omrøring, ca. 15 minutter eller til grynene er møre. Fjern vaniljestangen.
    2. Visp sukker og egg sammen. Tilsett litt varm grøt under stadig omrøring. Hell eggeblandingen tilbake i gryta med resten av grøten og varm til rett under kokepunktet. Rør hele tiden.
    3. Hell over i porsjonsskåler og la stå kaldt til puddingen har satt seg, ca. 1 time.
      Blått hjerte
      Tips!

      Dryss gjerne litt sukker på toppen for å unngå en hinne på grøten.

    4. Bland bringebær med bringebærsaus og server med et dryss mandler.
Blått hjerte
Tips!

Ønsker du en enklere variant, lar du puddingen stivne i en bolle og serverer noen skjefuller i dype tallerkener med saus.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat