Semulepudding med mandler og bringebærsaus

Semulepudding med mandler og bringebærsaus

4
18
Enkel60 min
Semulepudding er en nydelig, tradisjonell dessert som kan lages god tid i forveien. Med en frisk bringebærsaus blir det en perfekt norsk dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha i en gryte med melk og semulegryn og kok opp. La småkoke under omrøring, ca. 15 minutter eller til grynene er møre. Fjern vaniljestangen.

  2. 2

    Visp sukker og egg sammen. Tilsett litt varm grøt under stadig omrøring. Hell eggeblandingen tilbake i gryta med resten av grøten og varm til rett under kokepunktet. Rør hele tiden.

  3. 3

    Hell over i porsjonsskåler og la stå kaldt til puddingen har satt seg, ca. 1 time.

    Tips

    Dryss gjerne litt sukker på toppen for å unngå en hinne på grøten.

  4. 4

    Bland bringebær med bringebærsaus og server med et dryss mandler.

Tips

Ønsker du en enklere variant, lar du puddingen stivne i en bolle og serverer noen skjefuller i dype tallerkener med saus.

Del denne oppskriften: