Spinatformer med røkelaks

Spinatformer med røkelaks

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 15 min
En smakfull liten rett som passer godt til koldtbord eller som forrett. Husk å sette av tid til tining om du bruker frossen spinat, og at spinatformene skal stivne etter at de er satt i form.

Antall porsjoner

Ingredienser

Spinatformer med røkelaks

375 g frossen spinat
1 dl vann
3 dl TINE Matfløte
2 pakker lys aspikbuljong
2 fedd hvitløksfedd
¼ ts revet muskat

På toppen

200 g røkelaks i skiver
2 ss frisk timian

Slik gjør du det

    1. Sett spinat til tining.
    2. Kok opp vann og fløte. La aspikbuljong smelte i. Rør godt. Tilsett hvitløk og rør inn tint spinat. Smak til med revet muskatnøtt.
    3. Hell spinat i porsjonsformer, gjerne middels store muffinsformer på brett. La stivne et kjølig sted.
    4. Hvelv spinatformene ut på fat og legg på skiver med røket laks. Pynt med rød pepper og timian ved servering.
Tips!

Når du skal tine frossen spinat, er det lurt å legge spinaten i et dørslag eller en sikt, som du kan legge i en suppeskål. Da kan du klemme ut vannet litt etter litt som spinaten tiner.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marit

    3 år siden
    Synes mengden aspikbuljong virker i meste laget. F.eks. TRE pakker aspikbuljong til 6 dl væske? I kabaret-oppskrift er det anbefalt 5 dl væske pr. pose?

    Kommenter  (0)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Marit, Takk for tilbakemeldingen. Vi skal teste oppskriften, og om vi gjør noen endringer skal vi informere om hva som blir endret.

      Kommenter  (0)


  • Jane S Jensen

    6 år siden
    Veldig god med mye smak.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Jane! Takk for hyggelig tilbakmelding! Glad for at spinatformene falt i smak! :)

      Kommenter  (0)


  • Maria

    6 år siden
    Hei, er det sånn at antall porsjoner= stykker eller?

    Kommenter  (2)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei Maria! I oppskriften er det beregnet til ca 4 personer. Vi antar at du får ca 8-10 spinatformer, alt avhenging av hvor store former du bruker. Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat