Spinatformer med røkelaks

Spinatformer med røkelaks

6
9
Enkel15 min
En smakfull liten rett som passer godt til koldtbord eller som forrett. Husk å sette av tid til tining om du bruker frossen spinat, og at spinatformene skal stivne etter at de er satt i form.

Ingredienser

Antall porsjoner

Spinatformer med røkelaks

  • 375 g
    frossen spinat
  • 1 dl
    vann
  • 3 dl
  • 2 pakker
    lys aspikbuljong
  • 2 fedd
    hvitløksfedd
  • ¼ ts
    revet muskat

På toppen

  • 200 g
    røkelaks i skiver
  • 2 ss
    frisk timian

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett spinat til tining.

  2. 2

    Kok opp vann og fløte. La aspikbuljong smelte i. Rør godt. Tilsett hvitløk og rør inn tint spinat. Smak til med revet muskatnøtt.

  3. 3

    Hell spinat i porsjonsformer, gjerne middels store muffinsformer på brett. La stivne et kjølig sted.

  4. 4

    Hvelv spinatformene ut på fat og legg på skiver med røket laks. Pynt med rød pepper og timian ved servering.

Tips

Når du skal tine frossen spinat, er det lurt å legge spinaten i et dørslag eller en sikt, som du kan legge i en suppeskål. Da kan du klemme ut vannet litt etter litt som spinaten tiner.

Del denne oppskriften: