
Spinatformer med røkelaks
Enkel•15 min min
En smakfull liten rett som passer godt til koldtbord eller som forrett. Husk å sette av tid til tining om du bruker frossen spinat, og at spinatformene skal stivne etter at de er satt i form.
Ingredienser
Antall porsjoner
Spinatformer med røkelaks
-
375 gfrossen spinat
-
1 dlvann
-
3 dl
-
2 pakkerlys aspikbuljong
-
2 feddhvitløksfedd
-
¼ tsrevet muskat
På toppen
-
200 grøkelaks i skiver
-
2 ssfrisk timian
Slik gjør du det
-
1
Sett spinat til tining.
-
2
Kok opp vann og fløte. La aspikbuljong smelte i. Rør godt. Tilsett hvitløk og rør inn tint spinat. Smak til med revet muskatnøtt.
-
3
Hell spinat i porsjonsformer, gjerne middels store muffinsformer på brett. La stivne et kjølig sted.
-
4
Hvelv spinatformene ut på fat og legg på skiver med røket laks. Pynt med rød pepper og timian ved servering.