Selbu Blå® med ovnsbakte epler, honning og nøtter
Enkel•30 min min
Kombinasjonen av salt og søtt gjør denne retten til en anvendelig favoritt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkepler
-
1 ssTINE® Meierismør til formene
-
1 dlgrovhakkede valnøtter ristede
-
100 g
-
4 ssakasiehonning flytende
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C.
-
2
Vask eplene og skjær tynne skiver med kjernen i senter, rens eventuelt bort stener.
-
3
Legg epleskivene i smurte ildfaste porsjonsformer. Fordel nøttene over eplene og stek midt i ovnen på 200 °C i 15 minutter.
-
4
Bryt osten i biter og fordel over hver porsjon med en gang de tas ut av ovnen. Ha over honning.
Tips
Serveres lun til dessert eller som kos med tynne usaltede kjeks til.