SALMA-tartar

SALMA-tartar med frisk lime og Crème Fraîche

2
31
Middels40 min
Fantastisk laksetartar med SALMA, lime og Crème Fraîche servert med frisk grønnsakscrudité. Passer perfekt å servere som en del av et festmåltid. Denne lekre forretten har mesterkokk Tom Victor Gausdal utviklet for TINE Inspirasjon.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    SALMA
  • 1 dl
  • 1 stk
    lime (1/2 til tartar + 1/2 til crudités)
  • 1 ss
    sjalottløk (hakket)
  • 1 ts
    ingefær (revet)
  • 2 ss
    frisk koriander
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 stk
    reddiker
  • 1 stk
    nepe
  • 1 stk
    rødbeter
  • 2 ss
    olje
  • 1 ss
    soyasaus

Pynt:

  • 2 ss
    peanøtter , grovhakket

Slik gjør du det

  1. 1

    Kutt SALMA i små terninger. Vend inn vispet Crème Fraîche, saft av lime, hakket sjalottløk, ingefær og koriander. Smak til med salt og pepper.

  2. 2

    Høvle reddik, nepe og rødbet i syltynne skiver. Legg i isvann i ca. 30 minutter. Tørk grønnsakene. Smak til med litt olje, soyasaus og limesaft.

  3. 3

    Legg på toppen av tartaren og pynt med hakkede peanøtter.

Tips

"Crudités" er en tradisjonell fransk forrett som består av rå grønnsaker skåret i skiver eller servert hele, gjerne med en vinaigrette eller annen dipp.

Del denne oppskriften: