SALMA-tartar

SALMA-tartar med frisk lime og Crème Fraîche

Kommentarer 0
  • Middels
  • 40 min
Fantastisk laksetartar med SALMA, lime og Crème Fraîche servert med frisk grønnsakscrudité. Passer perfekt å servere som en del av et festmåltid. Denne lekre forretten har mesterkokk Tom Victor Gausdal utviklet for TINE Inspirasjon.

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g SALMA
1 dl TINE Crème Fraîche Original
1 stk lime (1/2 til tartar + 1/2 til crudités)
1 ss sjalottløk (hakket)
1 ts ingefær (revet)
2 ss frisk koriander
½ ts salt
¼ ts pepper
4 stk reddiker
1 stk nepe
1 stk rødbeter
2 ss olje
1 ss soyasaus

Pynt:

2 ss peanøtter , grovhakket

Slik gjør du det

    1. Kutt SALMA i små terninger. Vend inn vispet Crème Fraîche, saft av lime, hakket sjalottløk, ingefær og koriander. Smak til med salt og pepper.
    2. Høvle reddik, nepe og rødbet i syltynne skiver. Legg i isvann i ca. 30 minutter. Tørk grønnsakene. Smak til med litt olje, soyasaus og limesaft.
    3. Legg på toppen av tartaren og pynt med hakkede peanøtter.
Tips!

"Crudités" er en tradisjonell fransk forrett som består av rå grønnsaker skåret i skiver eller servert hele, gjerne med en vinaigrette eller annen dipp.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat