Håndkle og blad
SALMA-tartar
(2525)

SALMA-tartar med frisk lime og Crème Fraîche

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Fantastisk laksetartar med SALMA, lime og Crème Fraîche servert med frisk grønnsakscrudité. Passer perfekt å servere som en del av et festmåltid. Denne lekre forretten har mesterkokk Tom Victor Gausdal utviklet for TINE Inspirasjon.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

300 gSALMA
1 dlTINE Crème Fraîche Original
1 stklime (1/2 til tartar + 1/2 til crudités)
1 sssjalottløk (hakket)
1 tsingefær (revet)
2 ssfrisk koriander
½ tssalt
¼ tspepper
4 stkreddiker
1 stknepe
1 stkrødbeter
2 ssolje
1 sssoyasaus

Pynt:

2 sspeanøtter, grovhakket
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kutt SALMA i små terninger. Vend inn vispet Crème Fraîche, saft av lime, hakket sjalottløk, ingefær og koriander. Smak til med salt og pepper.
    2. Høvle reddik, nepe og rødbet i syltynne skiver. Legg i isvann i ca. 30 minutter. Tørk grønnsakene. Smak til med litt olje, soyasaus og limesaft.
    3. Legg på toppen av tartaren og pynt med hakkede peanøtter.
Blått hjerte
Tips!

"Crudités" er en tradisjonell fransk forrett som består av rå grønnsaker skåret i skiver eller servert hele, gjerne med en vinaigrette eller annen dipp.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat