
SALMA-tartar med frisk lime og Crème Fraîche
Middels•40 min min
Fantastisk laksetartar med SALMA, lime og Crème Fraîche servert med frisk grønnsakscrudité. Passer perfekt å servere som en del av et festmåltid. Denne lekre forretten har mesterkokk Tom Victor Gausdal utviklet for TINE Inspirasjon.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gSALMA
-
1 dl
-
1 stklime (1/2 til tartar + 1/2 til crudités)
-
1 sssjalottløk (hakket)
-
1 tsingefær (revet)
-
2 ssfrisk koriander
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
4 stkreddiker
-
1 stknepe
-
1 stkrødbeter
-
2 ssolje
-
1 sssoyasaus
Pynt:
-
2 sspeanøtter , grovhakket
Slik gjør du det
-
1
Kutt SALMA i små terninger. Vend inn vispet Crème Fraîche, saft av lime, hakket sjalottløk, ingefær og koriander. Smak til med salt og pepper.
-
2
Høvle reddik, nepe og rødbet i syltynne skiver. Legg i isvann i ca. 30 minutter. Tørk grønnsakene. Smak til med litt olje, soyasaus og limesaft.
-
3
Legg på toppen av tartaren og pynt med hakkede peanøtter.