
SALMA-tartar med frisk lime og Crème Fraîche
- Middels
- 40 min
Fantastisk laksetartar med SALMA, lime og Crème Fraîche servert med frisk grønnsakscrudité. Passer perfekt å servere som en del av et festmåltid. Denne lekre forretten har mesterkokk Tom Victor Gausdal utviklet for TINE Inspirasjon.

Ingredienser
300 g | SALMA |
1 dl | TINE Crème Fraîche Original |
1 stk | lime (1/2 til tartar + 1/2 til crudités) |
1 ss | sjalottløk (hakket) |
1 ts | ingefær (revet) |
2 ss | frisk koriander |
½ ts | salt |
¼ ts | pepper |
4 stk | reddiker |
1 stk | nepe |
1 stk | rødbeter |
2 ss | olje |
1 ss | soyasaus |
Pynt:
2 ss | peanøtter , grovhakket |


Slik gjør du det
-
-
Kutt SALMA i små terninger. Vend inn vispet Crème Fraîche, saft av lime, hakket sjalottløk, ingefær og koriander. Smak til med salt og pepper.
-
Høvle reddik, nepe og rødbet i syltynne skiver. Legg i isvann i ca. 30 minutter. Tørk grønnsakene. Smak til med litt olje, soyasaus og limesaft.
-
Legg på toppen av tartaren og pynt med hakkede peanøtter.
-

Tips!
"Crudités" er en tradisjonell fransk forrett som består av rå grønnsaker skåret i skiver eller servert hele, gjerne med en vinaigrette eller annen dipp.
Produkter i oppskriften



La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer