Nydampede blåskjell med Crème Fraîche- og hvitløksdipp

Nydampede blåskjell med Crème Fraîche- og hvitløksdipp

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Dampede blåskjell med en fyldig og spicy dipp må prøves som forrett. Perfekt sjømat i en tre-retters middag til dine gjester.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 kg blåskjell
2 stk finhakket sjalottløk
4 dl tørr hvitvin
4 ss olivenolje

Crème Fraîche- og hvitløksdipp

1 beger TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk knust hvitløksfedd
1 ss soyasaus
¼ ts kajennepepper (en knivsodd)

Tilbehør

1 potte brønnkarse
1 stk sitron
4 skiver brød eller rundstykker
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Bland Crème Fraîche, hvitløk, soyasaus og cayennepepper til en smidig dressing. Dippen bør settes kaldt ett par timer før servering så smakene setter seg.
    2. Varm olje i en kjele. Ha i løk og blåskjell. Det skal frese godt! Tilsett hvitvin og sett lokk på kjelen. Rist på kjelen så skjellene åpner seg.
    3. Server retten umiddelbart, pynt med dipp og eventuelt klippet brønnkarse. Serveres gjerne med en sitronbåt og godt brød med smør ved siden av.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat