Nydampede blåskjell med Crème Fraîche- og hvitløksdipp

Nydampede blåskjell med Crème Fraîche- og hvitløksdipp

0
9
Enkel20 min
Dampede blåskjell med en fyldig og spicy dipp må prøves som forrett. Perfekt sjømat i en tre-retters middag til dine gjester.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 kg
    blåskjell
  • 2 stk
    finhakket sjalottløk
  • 4 dl
    tørr hvitvin
  • 4 ss
    olivenolje

Crème Fraîche- og hvitløksdipp

Tilbehør

  • 1 potte
    brønnkarse
  • 1 stk
    sitron
  • 4 skiver
    brød eller rundstykker
  • 2 ss

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland Crème Fraîche, hvitløk, soyasaus og cayennepepper til en smidig dressing. Dippen bør settes kaldt ett par timer før servering så smakene setter seg.

  2. 2

    Varm olje i en kjele. Ha i løk og blåskjell. Det skal frese godt! Tilsett hvitvin og sett lokk på kjelen. Rist på kjelen så skjellene åpner seg.

  3. 3

    Server retten umiddelbart, pynt med dipp og eventuelt klippet brønnkarse. Serveres gjerne med en sitronbåt og godt brød med smør ved siden av.

Del denne oppskriften: