Nydampede blåskjell med Crème Fraîche- og hvitløksdipp
Enkel•20 min min
Dampede blåskjell med en fyldig og spicy dipp må prøves som forrett. Perfekt sjømat i en tre-retters middag til dine gjester.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 kgblåskjell
-
2 stkfinhakket sjalottløk
-
4 dltørr hvitvin
-
4 ssolivenolje
Crème Fraîche- og hvitløksdipp
-
1 beger
-
1 stkknust hvitløksfedd
-
1 sssoyasaus
-
¼ tskajennepepper (en knivsodd)
Tilbehør
-
1 pottebrønnkarse
-
1 stksitron
-
4 skiverbrød eller rundstykker
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Bland Crème Fraîche, hvitløk, soyasaus og cayennepepper til en smidig dressing. Dippen bør settes kaldt ett par timer før servering så smakene setter seg.
-
2
Varm olje i en kjele. Ha i løk og blåskjell. Det skal frese godt! Tilsett hvitvin og sett lokk på kjelen. Rist på kjelen så skjellene åpner seg.
-
3
Server retten umiddelbart, pynt med dipp og eventuelt klippet brønnkarse. Serveres gjerne med en sitronbåt og godt brød med smør ved siden av.