placeholder image
0

Nydampede blåskjell med Crème Fraîche- og hvitløksdipp

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dampede blåskjell med en fyldig og spicy dipp må prøves som forrett. Perfekt sjømat i en tre-retters middag til dine gjester.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 kgblåskjell
2 stkfinhakket sjalottløk
4 dltørr hvitvin
4 ssolivenolje

Crème Fraîche- og hvitløksdipp

1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stkknust hvitløksfedd
1 sssoyasaus
¼ tskajennepepper (en knivsodd)

Tilbehør

1 pottebrønnkarse
1 stksitron
4 skiverbrød eller rundstykker
2 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Bland Crème Fraîche, hvitløk, soyasaus og cayennepepper til en smidig dressing. Dippen bør settes kaldt ett par timer før servering så smakene setter seg.
    2. Varm olje i en kjele. Ha i løk og blåskjell. Det skal frese godt! Tilsett hvitvin og sett lokk på kjelen. Rist på kjelen så skjellene åpner seg.
    3. Server retten umiddelbart, pynt med dipp og eventuelt klippet brønnkarse. Serveres gjerne med en sitronbåt og godt brød med smør ved siden av.

Kommentarer