Luksusvafler

Luksusvafler

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 20 min
Vafler er ikke bare godt med søtt oppå. Du kan også bruke dem til kanapéer og servere som forrett, som her med avocado og rognkjeksrogn.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelaget vaffelrøre:

2 stk egg
1 dl sukker
100 g TINE Meierismør
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme
3 dl TINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
5 ½ dl hvetemel

Topping:

2 stk avokado
200 g rognkjeksrogn
2 dl TINE Lettrømme 18 %
1 stk rødløk
3 ss hakket gressløk
1 stk sitron

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og sukker lett. Smelt smør. Bland vekselvis inn bakepulver, vaniljesukker, kardemomme, kulturmelk, hvetemel og smeltet smør. Rør alt til en jevn vaffelrøre.
    2. Stek vafler i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl og del vaflene i hjerter.
  1. Topping:

    1. Del hver avocado i to, ta ut steinen og skjær den i skiver eller biter.
    2. Fordel avokado, litt rognkjeksrogn, en klatt rømme og finhakket rødløk på hvert vaffelhjerte. Pynt med gressløk og eventuelt sitron.
Tips!

Har du ikke vaffeljern? Du kan også steke lapper ved å ta 1-2 ss vaffelrøre i en varm stekepanne, gjerne med litt smeltet smør i, og steke på begge sider.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Torill

    5 år siden
    To pakker med egg? :) Da ligner det nok mer på en omelett

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Her har det skjedd en liten feil. To egg er korrekt mengde i denne oppskriften! Takk for at du sier i fra, Torill.

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat