
Luksusvafler
Enkel•20 min min
Vafler er ikke bare godt med søtt oppå. Du kan også bruke dem til kanapéer og servere som forrett, som her med avocado og rognkjeksrogn.
Ingredienser
Antall porsjoner
Hjemmelaget vaffelrøre:
-
2 stkegg
-
1 dlsukker
-
100 g
-
1 tsbakepulver
-
1 tsvaniljesukker
-
½ tskardemomme
-
3 dlTINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
-
5 ½ dlhvetemel
Topping:
-
2 stkavokado
-
200 grognkjeksrogn
-
2 dl
-
1 stkrødløk
-
3 sshakket gressløk
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
Pisk egg og sukker lett. Smelt smør. Bland vekselvis inn bakepulver, vaniljesukker, kardemomme, kulturmelk, hvetemel og smeltet smør. Rør alt til en jevn vaffelrøre.
-
2
Stek vafler i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl og del vaflene i hjerter.
Topping:
-
3
Del hver avocado i to, ta ut steinen og skjær den i skiver eller biter.
-
4
Fordel avokado, litt rognkjeksrogn, en klatt rømme og finhakket rødløk på hvert vaffelhjerte. Pynt med gressløk og eventuelt sitron.