Kvitlin med eplechutney eller solbærchutney

Kvitlin med eple- eller solbærchutney

Kommentarer 0
  • Middels
  • 40 min
Kvitlin er en lagret hvit geitost fra Sunnmøre, som passer perfekt som tapas. Server den med eplechutney eller solbærchutney - eller begge to!

Antall porsjoner

Ingredienser

Osten

1 stk Kvitlin à 250 g

Eplechutney

2 stk epler
1 stk vaniljestang
3 ss vann
2 ss honning
1 ts kanel

Solbærschutney

300 g solbær
½ stk finhakket rødløk
2 ss vann
1 ts hvitvinseddik
2 ts sukker
¼ ts salt
1 dråpe sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Skjær osten opp i trekanter, ca. 0,5 cm tykke.
      Tips!

      Osten smaker best romtemperert. Ta frem osten minst 2 timer før servering.

  1. Eplechutney

    1. Del eplene i små biter med skallet på.
    2. Skjær vaniljestangen på langs og ta ut frøene.
    3. Bland sammen eplebiter, vann, vaniljefrøene og honning. Kok i 15-20 min.
    4. Smak til med kanel på slutten.
  2. Solbærchutney

    1. Bland sammen solbær, finhakket rødløk, vann, hvitvinseddik og sukker i en kasserolle.
    2. Kok i 10-15 min, til vannet forsvinner.
    3. Smak eventuelt til med litt salt og sitronsaft.
Tips!

Server gjerne sammen med spekemat, tynt knekkebrød eller flatbrød.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat