Håndkle og blad
Kvitlin med eplechutney eller solbærchutney
(22)

Kvitlin med eple- eller solbærchutney

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Kvitlin er en lagret hvit geitost fra Sunnmøre, som passer perfekt som tapas. Server den med eplechutney eller solbærchutney - eller begge to!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Osten

1 stkKvitlin à 250 g

Eplechutney

2 stkepler
1 stkvaniljestang
3 ssvann
2 sshonning
1 tskanel

Solbærschutney

300 gsolbær
½ stkfinhakket rødløk
2 ssvann
1 tshvitvinseddik
2 tssukker
¼ tssalt
1 dråpesitronsaft
BladBlad

Slik gjør du det

  • Osten

    1. Skjær osten opp i trekanter, ca. 0,5 cm tykke.
      Blått hjerte
      Tips!

      Osten smaker best romtemperert. Ta frem osten minst 2 timer før servering.

  • Eplechutney

    1. Del eplene i små biter med skallet på.
    2. Skjær vaniljestangen på langs og ta ut frøene.
    3. Bland sammen eplebiter, vann, vaniljefrøene og honning. Kok i 15-20 min.
    4. Smak til med kanel på slutten.
  • Solbærchutney

    1. Bland sammen solbær, finhakket rødløk, vann, hvitvinseddik og sukker i en kasserolle.
    2. Kok i 10-15 min, til vannet forsvinner.
    3. Smak eventuelt til med litt salt og sitronsaft.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne sammen med spekemat, tynt knekkebrød eller flatbrød.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat