Kvitlin med eplechutney eller solbærchutney

Kvitlin med eple- eller solbærchutney

0
  • Middels
  • 40 min
Kvitlin er en lagret hvit geitost fra Sunnmøre, som passer perfekt som tapas. Server den med eplechutney eller solbærchutney - eller begge to!

Ingredienser

Osten

1 stk Kvitlin à 250 g

Eplechutney

2 stk epler
1 stk vaniljestang
3 ss vann
2 ss honning
1 ts kanel

Solbærschutney

300 g solbær
½ stk finhakket rødløk
2 ss vann
1 ts hvitvinseddik
2 ts sukker
¼ ts salt
1 dråpe sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Skjær osten opp i trekanter, ca. 0,5 cm tykke.
      Tips!

      Osten smaker best romtemperert. Ta frem osten minst 2 timer før servering.

  1. Eplechutney

    1. Del eplene i små biter med skallet på.
    2. Skjær vaniljestangen på langs og ta ut frøene.
    3. Bland sammen eplebiter, vann, vaniljefrøene og honning. Kok i 15-20 min.
    4. Smak til med kanel på slutten.
  2. Solbærchutney

    1. Bland sammen solbær, finhakket rødløk, vann, hvitvinseddik og sukker i en kasserolle.
    2. Kok i 10-15 min, til vannet forsvinner.
    3. Smak eventuelt til med litt salt og sitronsaft.
Tips!

Server gjerne sammen med spekemat, tynt knekkebrød eller flatbrød.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat