Kvitlin med eplechutney eller solbærchutney

Kvitlin med eple- eller solbærchutney

0
2
Middels40 min
Kvitlin er en lagret hvit geitost fra Sunnmøre, som passer perfekt som tapas. Server den med eplechutney eller solbærchutney - eller begge to!

Ingredienser

Antall porsjoner

Osten

Eplechutney

  • 2 stk
    epler
  • 1 stk
    vaniljestang
  • 3 ss
    vann
  • 2 ss
    honning
  • 1 ts
    kanel

Solbærschutney

  • 300 g
    solbær
  • ½ stk
    finhakket rødløk
  • 2 ss
    vann
  • 1 ts
    hvitvinseddik
  • 2 ts
    sukker
  • ¼ ts
    salt
  • 1 dråpe
    sitronsaft

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær osten opp i trekanter, ca. 0,5 cm tykke.

    Tips

    Osten smaker best romtemperert. Ta frem osten minst 2 timer før servering.

Eplechutney

  1. 2

    Del eplene i små biter med skallet på.

  2. 3

    Skjær vaniljestangen på langs og ta ut frøene.

  3. 4

    Bland sammen eplebiter, vann, vaniljefrøene og honning. Kok i 15-20 min.

  4. 5

    Smak til med kanel på slutten.

Solbærchutney

  1. 6

    Bland sammen solbær, finhakket rødløk, vann, hvitvinseddik og sukker i en kasserolle.

  2. 7

    Kok i 10-15 min, til vannet forsvinner.

  3. 8

    Smak eventuelt til med litt salt og sitronsaft.

Tips

Server gjerne sammen med spekemat, tynt knekkebrød eller flatbrød.

Del denne oppskriften: