
Kvitlin med eple- eller solbærchutney
- Middels
- 40 min
Kvitlin er en lagret hvit geitost fra Sunnmøre, som passer perfekt som tapas. Server den med eplechutney eller solbærchutney - eller begge to!
Slik gjør du det
-
-
Skjær osten opp i trekanter, ca. 0,5 cm tykke.Tips
Osten smaker best romtemperert. Ta frem osten minst 2 timer før servering.
-
-
Eplechutney
-
Del eplene i små biter med skallet på.
-
Skjær vaniljestangen på langs og ta ut frøene.
-
Bland sammen eplebiter, vann, vaniljefrøene og honning. Kok i 15-20 min.
-
Smak til med kanel på slutten.
-
-
Solbærchutney
-
Bland sammen solbær, finhakket rødløk, vann, hvitvinseddik og sukker i en kasserolle.
-
Kok i 10-15 min, til vannet forsvinner.
-
Smak eventuelt til med litt salt og sitronsaft.
-
Tips
Server gjerne sammen med spekemat, tynt knekkebrød eller flatbrød.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer