Kremet rekesalsa

Kremet rekesalsa

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 10 min
Som utfordrer til den tradisjonelle rekecoctailen er dette oppskrift på en frisk forrett med mango, reker og crème fraîche.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dl rensede reker
1 stk moden mango
2 ss hakket gressløk

Dressing:

1 stk lime
4 ss TINE Crème Fraîche Original

Slik gjør du det

    1. Grovhakk rekene. Bland med mangoterninger og hakket gressløk.
    2. Bland crème fraîche og limesaft og rør alt lett sammen. Server i passende glass.
    3. Pynt gjerne med noen reker, litt mango og gressløk ved servering.
Tips!

For å variere kan du gjerne bruke kongekrabbe eller hummer.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Fruenfrahavet

    4 år siden
    Hei. Denne ser kjempespennende ut. Hadde tenkt å lage den som forrett i en middagsring. Vi må da ha den med - og gjøre de siste forberedelsene hos vertskapet. Hvor mye kan vi ha ferdig hjemmefra? Vil mango (og evnt avokado) ha vondt av å ligge i lime og creme fraiche et par timer?

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Havfruen, For best smak og konsistens, hadde jeg kuttet og renset alt på forhånd og oppbevart det i separate bokser. Limesaft kan du ha over avokadobitene slik at den bevarer sin friske og fine farge :) Retten blander du sammen og fordeler raskt i glass rett før servering! Håper du imponerer de andre med retten :)

      Kommenter  (2)


  • kari andreassen

    6 år siden
    kjempegod kombinasjon av smaker og i tillegg lettvint og kort tilberedeningstid. kan virkelig anbefales på det varmeste-

    Kommenter  (11)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Kari! Så hyggelig at du også liker denne friske og nydelige varianten av den mer tradisjonelle rekecocktailen! Jeg har ikke forsøkt det selv ennå, men jeg ser for meg at avokado i terninger også ville ha smakt nydelig sammen med mango, reker og den gode dressingen! Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat