
Grillspyd med grillede grønnsaker og TINE® Grill & Stek
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
240 g
-
60 gruccola
-
60 gcherrytomater
-
180 gauberginer
-
1 stksitron
-
20 gbasilikumblader til garnityr
-
4 stkgrillspyd
Urtedressing Salsa Verde
-
60 gfinhakket sjalottløk
-
5 gfinhakket hvitløk
-
10 ggrovhakket kapers
-
8 ghakket bladpersille
-
8 ghakket frisk basilikum
-
4 ghakket frisk mynte
-
24 geddik (sherry- eller rødvinseddik)
-
4 gfinhakket rød chili
-
72 golivenolje, extra virgin
-
2 gsalt
-
2 gpepper
Slik gjør du det
-
1
Start med å lage urtedressingen. Bland sammen sjalottløk, hvitløk, kapers, persille, basilikum, mynte, eddik og chili i en skål. Rør inn oljen litt etter litt og smak til med litt salt og pepper.
Tips
Salsa verde kan lages i god tid på forhånd og oppbevares kjølig i en tett beholder i flere dager.
Grillspyd
-
2
Vask grønnsakene godt. Del sitron i båter og deretter i 2. Del aubergine i tykke skiver deretter i 2 biter. Del TINE® Grill & Stek i passe store terninger, ca. 3 biter per spyd avhengig av hvor lange spyd du lager.
-
3
Tre biter av aubergine, TINE® Grill & Stek, hele cherrytomater og sitronbiter på spyd. Grill eller stek i olje eller smør på medium varme til alt har fått en fin gyllen farge.
-
4
Server sammen med salat, godt brød og salsa verde.
Tips
Grillet eller ristet brød passer godt til.