Grillspyd med grillede grønnsaker og TINE® Grill & Stek

Grillspyd med grillede grønnsaker og TINE® Grill & Stek

0
1
Enkel20 min
Enkel og friskt grillspyd med TINE® Grill & Stek og grillede grønnsaker og en smakfull urtedressing. Perfekt som tilbehør til grillmaten, eller som en liten forrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
  • 1 pose
    ruccola
  • 8 stk
    cherrytomater
  • ½ stk
    aubergine
  • 1 stk
    sitron
  • ½ potte
    bladpersille til garnityr

Urtedressing Salsa Verde

  • 1 stk
    sjalottløk , finhakket
  • 2 fedd
    hvitløk , finhakket
  • 1 ss
    kapers , grovhakket
  • 1 dl
    hakket bladpersille
  • 1 dl
    hakket frisk basilikum
  • 1 ss
    frisk mynte , hakket
  • 3 ss
    eddik (sherry- eller rødvinseddik)
  • 1 ts
    finhakket rød chili
  • 1 dl
    olivenolje, extra virgin
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Start med å lage urtedressingen. Bland sammen sjalottløk, hvitløk, kapers, persille, basilikum, mynte, eddik og chili i en skål. Rør inn oljen litt etter litt og smak til med litt salt og pepper.

    Tips

    Salsa verde kan lages i god tid på forhånd og oppbevares kjølig i en tett beholder i flere dager.

Grillspyd

  1. 2

    Vask grønnsakene godt. Del sitron i båter og deretter i 2. Del aubergine i tykke skiver deretter i 2 biter. Del TINE® G&S i passe store terninger, ca. 3 biter per spyd avhengig av hvor lange spyd du lager.

  2. 3

    Tre biter av aubergine, TINE® G&S, hele cherrytomater og sitronbiter på spyd. Grill eller stek i olje eller smør på medium varme til alt har fått en fin gyllen farge.

  3. 4

    Server sammen med ruccola og salsa verde.

    Tips

    Grillet eller ristet brød passer godt til.

Del denne oppskriften: