Grønnkålchips med rømmedipp
Enkel•20 min min
En sunn snack som kan erstatte potechips! Sprø grønnkål med syrlig rømmedipp er så godt at det er avhengighetsskapende.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 ggrønnkål
-
3 ssolivenolje
-
1 tsfingersalt
Rømmedipp
-
3 dl
-
3 ssgressløk , hakket
-
1 sssitronsaft
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 175 °C med varmluft.
Tips
Det er en fordel med en varmluftsovn for da blir chipsene ekstra sprø, men det funker fint i vanlig ovn også.
-
2
Fjern de tøffe stilkene på grønnkålbladene og riv i grove biter. Vend med olivenolje og fordel utover en bakeplate med bakepapir. Dryss over flaksalt.
-
3
Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til sprø.
-
4
Finhakk gressløk, bland med rømme og sitronsaft, og smak til med salt og pepper.