Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Fritert Ridder® med pepperaprikoser

Enkel
30min

Varm herlig Ridderost® og søte aprikoser med et lite dryss pepper.

2.7
(12)
Next ImageFritert Ridder® med pepperaprikoser

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

250 g
4 ss
hvetemel
1 stk
egg
4 ss
griljermel
3 dl
olje (druekjerneolje eller rapsolje)
0.5 dl
sukker
1 dl
vann
20 stk
tørket aprikos
0.5 ts
nymalt pepper

Fremgangsmåte

  1. Del Ridder® i terninger. Hver porsjon gir tolv biter. Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel.

  2. Varm opp olje til 180 °C og fritér osten til den er gyllen. Legg ostebitene på en tallerken med litt kjøkkenpapir.

  3. Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.

  4. Server ostebitene varme med søte aprikoser. Mal pepper over aprikosene.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ta vare på sukkerlaken aprikosene kokes i. Den er nydelig til ostefat.

Hev smaken med våre produkter