Digge vafler med lammelår fra Kokkelandslaget
Enkel•40 min min
Inger Renathe Østmo, Kokkelandslaget : "Har du rester fra påskemiddagen? Lag vafler toppet med nydelig sprøstekt lammelår! Inviter til påskebrunsj eller lag en deilig vaffelsandwich til matpakka og dra på tur".
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkvaffelplater
Syltet rødløk
-
3 dlvann
-
2 dlsukker
-
1 dleddik
-
½ tssalt (smak til)
-
200 grødløk i skiver
Pepperrotkrem
-
1 dl
-
½ dl
-
¼ tssalt (smak til)
-
5 grevet pepperrot
Lammekjøtt
-
320 gferdigstekt lammekjøtt (rester fra lammelårmiddagen)
-
½ dlsolsikkeolje
-
1 stkliten løk , finhakket
-
50 g
-
100 gruccola
Slik gjør du det
Vafler
-
1
Start med å lage vafler. Bruk oppskriften på vaffelplatene som du finner i oppskriften "Grove vafler med ost og skinke".
Syltet rødløk
-
2
Kok opp vann, sukker, eddik og salt. Tilsett rødløken og kok et par minutter. Avkjøl løken i laken.
Pepperrotkrem
-
3
Pisk fløten stiv. Vend inn rømme og smak til med salt og finrevet pepperrot. Har du ikke fersk pepperrot, kan du fint bruke pepperrot fra tube.
Lammekjøtt
-
4
Stek biter av lammekjøtt i en stekepanne med litt solsikkeolje og finhakket løk. Tilsett smøret mot slutten av steketiden for å karamellisere kjøttet sammen med smøret i pannen.
-
5
Topp vaflene med rucculasalat, stekt lam, pepperrotkrem og syltet rødløk. Server og nyt.