Digge vaflermed lammelår og pepperrotkrem

Digge vafler med lammelår fra Kokkelandslaget

2
4
Enkel40 min
Inger Renathe Østmo, Kokkelandslaget : "Har du rester fra påskemiddagen? Lag vafler toppet med nydelig sprøstekt lammelår! Inviter til påskebrunsj eller lag en deilig vaffelsandwich til matpakka og dra på tur".

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    vaffelplater

Syltet rødløk

  • 3 dl
    vann
  • 2 dl
    sukker
  • 1 dl
    eddik
  • ½ ts
    salt (smak til)
  • 200 g
    rødløk i skiver

Pepperrotkrem

Lammekjøtt

  • 320 g
    ferdigstekt lammekjøtt (rester fra lammelårmiddagen)
  • ½ dl
    solsikkeolje
  • 1 stk
    liten løk , finhakket
  • 50 g
  • 100 g
    ruccola

Slik gjør du det

Vafler

  1. 1

    Start med å lage vafler. Bruk oppskriften på vaffelplatene som du finner i oppskriften "Grove vafler med ost og skinke".

Syltet rødløk

  1. 2

    Kok opp vann, sukker, eddik og salt. Tilsett rødløken og kok et par minutter. Avkjøl løken i laken.

Pepperrotkrem

  1. 3

    Pisk fløten stiv. Vend inn rømme og smak til med salt og finrevet pepperrot. Har du ikke fersk pepperrot, kan du fint bruke pepperrot fra tube.

Lammekjøtt

  1. 4

    Stek biter av lammekjøtt i en stekepanne med litt solsikkeolje og finhakket løk. Tilsett smøret mot slutten av steketiden for å karamellisere kjøttet sammen med smøret i pannen.

  2. 5

    Topp vaflene med rucculasalat, stekt lam, pepperrotkrem og syltet rødløk. Server og nyt.

Del denne oppskriften: