Vaffeltårn
Enkel•60 min min
Server vafler på en morsom måte ved å stable dem i et stort tårn! Legg brunost, syltetøy og digg rømme mellom lagene. Av denne røra blir det ca. 30 vafler.
Ingredienser
Antall stykker
-
200 g
-
6 stkegg
-
2 dlsukker
-
1 l
-
6 dlhvetemel
-
5 dlhavremel
-
1 tssalt
-
2 tsbakepulver
-
2 tsmalt kardemomme
-
1 kgjordbærsyltetøy
-
1 ½ bokser
-
500 g
-
1 dl
-
4 ssbær
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør og avkjøl noe. Knekk egg i en stor bakebolle og pisk med sukker til blandet.
-
2
Ha halvparten av melken i gradvis. Tilsett smeltet smør, hvetemel, havremel, salt, bakepulver og kardemomme. Visp til en klumpfri røre mens resten av melken tilsettes. Dekk til og la hvile i 30 minutter.
-
3
Varm et vaffeljern, gjerne dobbelt, og stek vaflene gylne. Avkjøl på rist.
-
4
Legg vaflene lagvis med syltetøy, brunost og rømme fordelt utover til du har et høyt tårn. Topp med pisket krem og friske bær.