Vaffeltårn

Vaffeltårn

0
  • Enkel
  • 60 min
Server vafler på en morsom måte ved å stable dem i et stort tårn! Legg brunost, syltetøy og digg rømme mellom lagene. Av denne røra blir det ca. 30 vafler.

Ingredienser

200 g TINE Meierismør
6 stk egg
2 dl sukker
1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
6 dl hvetemel
5 dl havremel
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts malt kardemomme
1 kg jordbærsyltetøy
1 ½ bokser TINE Seterrømme
500 g TINE Gudbrandsdalsost Original
1 dl TINE Kremfløte
4 ss bær

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og avkjøl noe. Knekk egg i en stor bakebolle og pisk med sukker til blandet.
    2. Ha halvparten av melken i gradvis. Tilsett smeltet smør, hvetemel, havremel, salt, bakepulver og kardemomme. Visp til en klumpfri røre mens resten av melken tilsettes. Dekk til og la hvile i 30 minutter.
    3. Varm et vaffeljern, gjerne dobbelt, og stek vaflene gylne. Avkjøl på rist.
    4. Legg vaflene lagvis med syltetøy, brunost og rømme fordelt utover til du har et høyt tårn. Topp med pisket krem og friske bær.
Tips
Avkjøl vaflene godt på rist før du stabler dem og server med en gang. Du kan også legge nutella, smørkrem, lemoncurd, pisket kremfløte eller vaniljekrem mellom lagene. 

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat