Nøttemarengser
Enkel•60 min min
Denne oppskriften på luftige og lette marengser har en deilig nøttesmak. De skal være sprø, og smelte i munnen.
Ingredienser
Antall stykker
-
½ dlgrovhakkede hasselnøtter
-
3 stkeggehviter
-
¼ tssalt
-
2 dlsukker
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 125 °C. Skjær hasselnøttene i mindre biter. Ha saltet i eggehvitene, og pisk til hvitt skum. Tilsett sukker under fortsatt pisking til marengs. Bland forsiktig inn de hakkede nøttene.
Tips
Nøttene kan ristes på 180 °C i 15 minutter før de hakkes og tilsettes i marengsen for enda bedre smak.
-
2
Legg bakepapir på en stekeplate. Bruk to teskjeer til å sette røren som små topper på bakepapiret.
-
3
Stek marengsene midt i ovnen i 15 minutter. Senk varmen til 100 °C, og stek videre i ca. 30 minutter, til marengsene er tørre og lette. Avkjøl på rist.