Nøttemarengser

Nøttemarengser

1
  • Enkel
  • 60 min
Denne oppskriften på luftige og lette marengser har en deilig nøttesmak. De skal være sprø, og smelte i munnen. 

Ingredienser

½ dl grovhakkede hasselnøtter
3 stk eggehviter
¼ ts salt
2 dl sukker

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 125 °C. Skjær hasselnøttene i mindre biter. Ha saltet i eggehvitene, og pisk til hvitt skum. Tilsett sukker under fortsatt pisking til marengs. Bland forsiktig inn de hakkede nøttene.
      Tips!
      Nøttene kan ristes på 180 °C i 15 minutter før de hakkes og tilsettes i marengsen for enda bedre smak.
    2. Legg bakepapir på en stekeplate. Bruk to teskjeer til å sette røren som små topper på bakepapiret.
    3. Stek marengsene midt i ovnen i 15 minutter. Senk varmen til 100 °C, og stek videre i ca. 30 minutter, til marengsene er tørre og lette. Avkjøl på rist.
Tips!

Dersom du ønsker en blankere overflate på margensen, tilsett en teskje hvitvinseddik.

Kommentarer

  • Asbjørg

    6 år siden
    Høres vanskelig ut med tre ts eggehviter. Hvor mange ts er en vanlig eggehvite (tenker å bruke en hel)?

     (3)


Det er mye kjærlighet i god mat