Nøttemarengser

Nøttemarengser

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 60 min
Denne oppskriften på luftige og lette marengser har en deilig nøttesmak. De skal være sprø, og smelte i munnen. Hva smaker vel bedre når du skal kose deg litt? Denne oppskriften gir ca. 20 marengser.

Ingredienser

Antall porsjoner

½ dl grovhakkede hasselnøtter
3 stk eggehviter
¼ ts salt
2 dl sukker

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 125 °C. Skjær hasselnøttene i mindre biter. Ha saltet i eggehvitene, og pisk til hvitt skum. Tilsett sukker under fortsatt pisking til marengs. Bland forsiktig inn de hakkede nøttene.
    2. Legg bakepapir på en stekeplate. Bruk to teskjeer til å sette røren som små topper på bakepapiret.
    3. Stek marengsene midt i ovnen i 15 minutter. Senk varmen til 100 °C, og stek videre i ca. 30 minutter, til marengsene er tørre og lette.
    4. Avkjøl på rist.
Tips!

Dersom du ønsker en blankere overflate på margensen, tilsett en teskje hvitvinseddik.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Asbjørg

    5 år siden
    Høres vanskelig ut med tre ts eggehviter. Hvor mange ts er en vanlig eggehvite (tenker å bruke en hel)?

    Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat